Publicitat
Publicitat

ART

Mascarell sol·licita frenar els processos judicials sobre l'art de la Franja

El conseller de Cultura insisteix que el diàleg és l'única via per solucionar el litigi amb l'Aragó

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha defensat avui el diàleg com a única via per solucionar el litigi amb l'Aragó per les obres d'art de la Franja i s'ha mostrat confiat que "aviat" es pararan els processos judicials.

A la reunió del consorci del Turó de la Seu Vella, del qual és vicepresident, ha afegit que "el poble català, i en aquest cas Lleida, ha actuat històricament molt bé en defensa del patrimoni, l'ha conservat, ha fet que sigui visitable i estigui a disposició de tots, dels catalans i dels aragonesos, i els tribunals no fan una altra cosa que anar ratificant les nostres conviccions".

Mascarell també ha explicat que s'han iniciat els contactes entre els governs català i aragonès però que encara no s'ha posat data a la reunió que han de mantenir els seus presidents, Artur Mas i Luisa Fernanda Rudi, per abordar una solució al conflicte. "Hi ha hagut contacte, però en aquest àmbit el discurs segueix on era, hi ha hagut pocs avenços en relació amb les posicions de partida", ha reconegut.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT