Cinema

La Festa d'Estiu del Cinema Català reunirà 500 personalitats del sector aquest dijous

Les produccions catalanes han aconseguit un total de 119 premis en festivals i mostres internacionals. Entre els confirmats a la celebració es troben Dafnis Balduz, Cristina Brondo, Aina Clotet, Borja Espinosa i Irene Montalà

La  Festa d'Estiu del Cinema Català reunirà aquest dijous 500 personalitats del cinema, la cultura, la política i la comunicació al Boo Restaurant & Beach Club de Barcelona. Segons ha informat l'Acadèmia del Cinema Català en un comunicat, l'Acadèmia reunirà a l'esdeveniment els seus 411 membres i representants del sector, institucions i mitjans per fer balanç de l'últim any i compartir els projectes i estrenes de la temporada que ve.

Balanç del 2014: 119 premis
A les vuit del vespre els convidats estan convocats per gaudir de la posta de sol amb vistes al mar, però l'acte començarà a les deu de la nit amb la presentació a càrrec de  Maria Molins i Melina Matthews. Totes dues anunciaran les pròximes estrenes de produccions catalanes –un total de 72–, així com les que han estat premiades en festivals i mostres internacionals, han estat 48 produccions, que s'han emportat un total de 119 premis. També es destacaran els professionals que han format part dels jurats en festivals de tot el món –23– i s'anunciarà el guanyador de l'III Premi Pepón Coromina, que es lliura a les iniciatives cinematogràfiques més arriscades i rellevants de tot l'any, que rebrà un guardó signat per Curro Claret.

Entre els confirmats a la celebració es troben Dafnis Balduz, Cristina Brondo, Nil Cardoner, Aina Clotet, Valentí Closas, Francesc Colomer, Borja Espinosa, Miquel Fernández, Aura Garrido, Alain Hernández, Maxi Iglesias, Ferran Lahoz, Ruth Llopis, Xavi Lite, Vicky Luengo, Natalia de Molina i Irene Montalà, entre d'altres.

Productors i productores com Alberto Aranda, Tània Balló, Victòria Borras, Ferran Cera, Oriol Cortacans, Marta Esteban, Marta Figueras, Tono Folguera, German García, Oriol Maymó, Antonia Nava, Loris Omedes, Paco Poch, Míriam Porté, Marc Roma i Anna Soler-Pont també assistiran a la cita.