Cinema
Cultura 19/04/2012

Haneke, Resnais i Loach, a la secció oficial del festival de Canes

Els nous treballs de Michael Haneke, Alain Resnais, David Cronenberg, Abbas Kiarostami, Ken Loach i la primera adaptació a la pantalla de la novel·la 'On the road', de Jack Kerouac, dirigida per Walter Salles, són alguns dels films més destacats de la competició

Ara
1 min
Robert Pattinson a 'Cosmopolis'

BarcelonaDesprés de mesos de rumors i hipòtesis, avui s'ha fet oficial la programació del Festival de Canes, la cita més important del calendari cinèfil. El president Gilles Jacob i el director artístic Thierry Fremaux han revelat avui en roda de premsa els títols de la competició oficial, la secció paral·lela 'An certain regard' i les nombroses projeccions especials.

La selecció no inclou massa sorpreses: es donava per segura la participació del nou film de David Cronenberg, 'Cosmopolis', així com la de l'adaptació de la novel·la de Jack Keroac 'On the road' que ha dirigit Walter Salles o del nou treball del cineasta francès Jacques Audiard, 'Rust and bones'. Tampoc ha sorprès la presència de veterans del festival com Abbas Kiarostami ('Like someone in love'), Ken Loach ('The angel's share') i Michael Haneke ('Amour'), tots ells guanyadors de la Palma d'Or en el passat, i un clàssic en plena forma, Alain Resnais, que als 90 anys ha dirigit 'Vous n'avez encore rien vu'.

Altres títols destacats de la competició són 'Holy motors' de Leos Carax, que torna 13 anys després de 'Pola X', 'Reality' de Matteo Garrone, el director de 'Gomorra', i Beyond the hills, el nou treball de Cristian Mungiu, que va conquerir la Palma d'Or amb '4 mesos, 3 setmanes i 2 dies'.

La programació completa és pot consultar aquí.

stats