Festival Esperanzah!: més gèneres musicals i més dones

Oques Grasses, Las Migas, Marinah, Lildami i Itaca Band actuaran al Prat de Llobregat

Els dies 11, 12 i 13 d'octubre el Parc Nou del Prat de Llobregat acollirà el festival solidari Esperanzah!, que en aquesta onzena edició comptarà amb més presència femenina i amb més gèneres musicals sobre l'escenari. Enguany hi actuaran grups com Oques Grasses i Itaca Band, que no desencaixen de la programació d'un festival que es va iniciar amb el so de Manu Chao i que l'any passat va comptar amb els concerts de Txarango i Gossos. La novetat arribarà amb el 'trap' de Lildami i la música familiar del Pot Petit.   

Qui també pujarà a l'escenari serà La Banda Esperanzah!, que actuarà per primera vegada en aquesta edició. El músic i activista Natxo Tarrés (Gossos) hi estarà al capdavant, i l'acompanyaran Gerard Quintana, Gemma Humet, Rita Farré, Alfred García i alguns dels membres de Txarango. Els membres de The Wireless seran els músics d'aquesta agrupació, que segons Tarrés representa els valors de l'Esperanzah!

El que serà novetat a mitges és la presència femenina al festival. A l'última edició es va presentar la iniciativa Esperanzah! Es Muher, que consistia a dedicar un dia exclusivament a les dones per tal de feminitzar el cartell de l'esdeveniment. Aquest any la iniciativa es presenta de manera transversal: els organitzadors han volgut augmentar la presència de dones tant en el cartell com en l'organització. La idea s'ha materialitzat amb la repetició d'Amparo Sánchez com a directora artística i amb les actuacions de dones artistes de renom com La Banda Futura,  Arianna Puello, La Shica, Las Migas, Marinah o Markia Sierra.

El que repeteix aquesta edició és el Festiclown Esperanzah!, que torna amb una nova mostra d'espectacles de circ. El fòrum social, que aquest any se centra en el canvi climàtic, tampoc hi faltarà. Així mateix, els organitzadors d'aquest festival centrat en l'economia social i solidària explicaran per què han decidit constituir-se com a cooperativa.