MÚSICA
Cultura 06/07/2011

Arrenca la 31a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell

Mischa Maisky, Andrea Marcon i La Real Cámara són alguns dels artistes més destacats de la 31a edició del certamen, que programarà 22 concerts al Vendrell entre el 9 de juliol i el 28 d'agost, i que estrenaran dissabte l’Ensemble Explorations i el violoncel·lista Roel Dieltiens

Redacció
3 min
Roel Dieltiens

BarcelonaDissabte s’inaugura la 31a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que un cop més porta al Vendrell una bona oferta de música clàssica per honorar la figura del violoncel·lista vendrellenc Pau Casals, amb una programació on el violoncel és el protagonista de bona part de les actuacions. El Festival Pau Casals és un dels actes culturals més importants del Vendrell i una cita inel·ludible amb la música clàssica a Catalunya. Per a l'edició d'enguany, que creix en nombre de concerts, n'hi ha programats 22.

L’Auditori Pau Casals de Sant Salvador serà el centre neuràlgic del Festival, que s’allargarà fins a final d’agost, i on se celebraran el gruix dels concerts programats, entre ells el de la inauguració, a càrrec de l’Ensemble Explorations i el violoncel·lista Roel Dieltiens, amb repertori de Vivaldi.

Les vendrellenques del Cor Zóngora protagonitzaran el concert del dissabte següent, el dia 16, amb Xavier Pagès com a director convidat. El dijous 21 de juliol la Cobla Marinada amenitzarà la nit amb un repertori dedicat a Nino Rota, mentre que el dissabte 23 de juliol serà el torn del prestigiós organista Andrea Marcon, un dels plats forts del festival, que farà sonar l’orgue barroc de l’església parroquial del Vendrell, que va tocar Pau Casals. L'església és un dels nous espais de la 31a edició del festival. Els concerts del juliol els tancaran els músics de l’Orquestra de Cambra de Munic, amb dues actuacions diferents el divendres 29 i el dissabte 30.

El dijous 4 d’agost actuarà a l’Auditori el conjunt instrumental de Torroella de Montgrí Acadèmia 1750, que representa l’aposta del Festival pels projectes del país, així com també ho fa la presència de la música de cobla o la de l’orquestra tarragonina Camerata XXI que, amb Joaquim Achúcarro al piano, actuarà al Festival el dijous 11 d’agost. Abans, però, el dissabte dia 6, serà el torn violoncel·lista Misha Maisky, un altres dels grans noms del festival, que interpretarà acompanyat del piano un repertori amb obres de Bach, Brahms, Falla, Granados i Albéniz, entre d'altres.

La música de Boccherini protagonitzarà el concert del dissabte 13 d’agost amb els madrilenys de la Real Cámara, un altre dels concerts més interessants, i la Berg Orchestra de Praga arribarà a l’Auditori el dijous 18 d’agost, per quedar-s’hi tres nits. El divendres 19 i el dissabte 20 dedicaran el seu repertori en exclusiva a homenatjar The Beatles amb una revisió simfònica d’algunes de les seves cançons preferides. El dijous 25 serà el torn del Trio Puella, amb piano, violí i violoncel, i clourà el Festival la Spanish Brass Luur Metalls, amb dos concerts, el dissabte 27 i el diumenge 28, aquest últim destinat al públic familiar i a les 20.30 h.

Aquest any el Festival s’ha obert a nous espais i noves propostes i inclou en el seu programa concerts a la Vil·la Museu Pau Casals, en el marc del Festival Jove Música als jardins, que programarà sis concerts els dies 16, 23 i 30 de juliol i el 6, 13 i 20 d’agost.

Els organitzadors del festival confien de mantenir l’assistència de públic als concerts en un 85% de mitjana o fins i tot augmentar-la, ja que malgrat la conjuntura econòmica, el certamen compta amb noms de prestigi prou atractius per guanyar-se la complicitat del públic.

Les entrades per al Festival ja es poden comprar a l’Auditori Pau Casals. Els preus dels concerts es troben entre els 15 i els 35 euros. Es pot adquirir un abonament per a tots els concerts per 245 euros.

stats