El festival Petits Camaleons programarà més de 100 actuacions

Sopa de Cabra, Macaco, Quimi Portet, Gossos i Tornem a Sau formaran "el millor cartell" de totes les edicions

Sopa de Cabra, Macaco i Tornem a Sau són alguns dels 46 grups que conformen la programació del Festival Petits Camaleons 2016. El primer cap de setmana d'octubre, els nou escenaris de Sant Cugat del Vallès acolliran 103 actuacions que conformaran "el millor cartell" de totes les edicions gràcies als "noms, la diversitat estilística i els descobriments", segons el director artístic, Albert Puig.

L'organització preveu arribar als 6.000 espectadors, el que suposa un augment del 20% respecte al 2015, i per això instal·laran una nova carpa amb capacitat per a 1.000 persones. "Si creixem en públic, hem de créixer en espais", ha explicat el director del Teatre-Auditori de Sant Cugat, Pep Tuges, ja que " el Petits Camaleons mai s'hauria de convertir en un festival de masses".

El certamen segueix amb la filosofia de sempre amb una organització pensada per als més petits: tindran els millors llocs per veure els concerts, podran establir contacte directe amb els artistes i també podran fer preguntes en rodes de premsa. A més, el volum de la música mai superarà els nivells de decibels i els escenaris seran baixos. "Volem un festival familiar en què els nens siguin els protagonistes", ha recordat Puig.

Sopa de Cabra obrirà el festival el divendres 30 de setembre en l'anomenada Festa dels Pares dins la gira de presentació del seu darrer disc, 'Cercles', i tornarà a actuar l'endemà amb un repertori diferent. L'1 i el 2 d'octubre,  Petits Camaleons acollirà 46 grups entre els quals també destaquen Macaco, l'homenatge a Sau de Pep Pla, Quimi Portet, Gossos, Obeses, Oques Grasses, Ramon Mirabet, Animal, Quart Primera, Miquel de Roig, Sense Sal, The Penguins, Carles Belda, Quartet Mèlt i Bremen.