Espectacles

El Festival de Torroella de Montgrí aplega 13.500 espectadors

La 34a edició de la cita musical empordanesa assoleix una ocupació del 87,6%

El Festival de Torroella de Montgrí  ha arribat aquesta 34a edició als 13.500 espectadors, omplint fins al 87,6% de l'ocupació. El festival ha augmentat 3.500 espectadors respecte l'any anterior i ha vist com el seu públic és cada vegada més jove. 

Montse Faura, la directora del festival, està "molt satisfeta" amb les xifres quan encara falten dos concerts per tancar l'edició. Diu que gràcies a la nova iniciativa del Fringe Festival Torroella, que impulsa joves intèrprets, "la ràtio de mitjanes d'edat ha baixat", fins i tot en música clàssica. 

Dels quinze concerts de pagament de l'Espai Ter, en format auditori, han destacat les formacions Europa Galante, l'Akademie für Alte Musik Berlin i el pianista Joaquín Achúcarro, que celebrava el 25è aniversari del seu debut a Torroella. Faura valora la primera edició del Jazz Festival l'Estartit com "una aproximació del que volem fer en les primeres edicions". De fet, ja avançen que a l'edició del 2015 es donarà més valor al paper de la música dins la ciutat i que "es potenciaran les noves coproduccions i col·laboracions amb festivals de jazz internacionals".

Catorze concerts de música clàssica i de jazz han anat a càrrec de 130 músics de fins a 32 anys dins la programació del Fringe. Per l'organització, aquesta iniciativa "vol donar espai a joves intèrprets que necessiten projecció internacional". 

Més continguts de