MÚSICA
Cultura 03/03/2011

Improvisació, soroll i noves sonoritats a Manresa

El Festival Gargall de Manresa, especialitzat en la improvisació, el soroll i noves sonoritats, arrenca la seva nova edició amb un homenatge a Mestres Quadreny

Redacció
2 min
Narwhal

BarcelonaArrenca una nova edició del Festival Gargall de Manresa, especialitzat en la improvisació, el soroll i noves sonoritats. Dóna el tret de sortida l'homenatge que la formació manresana Toia farà avui al compositor Josep Maria Mestres Quadreny, nascut l'any 1929 a Manresa, en què reinterpretarà i versionarà el llegat del compositor en una actuació única a la Sala Petita del teatre Kursaal.

La programació del Gargall es prolongarà tot el mes de març (del dijous 3 al diumenge 27), i del centre neuràlgic d’activitat del festival, la sala El Vermell, la programació del Gargall s'expandeix al Kursaal, al Teatre Conservatori i la sala Stroika de Manresa.

Tot i que es consolida com una iniciativa local, les mires del festival estan posades sobretot en la qualitat de les propostes, indiferentment de la seva naturalesa o procedència, amb la voluntat d’apropar, a preu low cost, iniciatives dissidents i de risc a la Catalunya Central.

El Gargall es caracteritza per ser eclèctic. Per això, en la convocatòria d’enguany cal fer menció especial a la presència del moviment artístic 8bits o xiptunes i la trobada de col·lectius especialitzats en arxius sonors.

També cal destacar que durant aquest mes passaran pel festival una trentena de formacions que provenen d’arreu. Estan programades en cartell propostes de l’escena local, però també grups estatals i internacionals. La cartografia del Gargall es deslocalitza amb la presència d’artistes de Manresa i d’altres de la Catalunya Central, de les terres gironines, de Barcelona, de Sevilla, de Madrid, de València, de Canàries, d’Euskadi, de França, Itàlia, Alemanya, Llatinoamèrica i Singapur.

Entre els artistes que passaran al llarg de tot el mes per Manresa hi destaquen el trio francoitalià L'Enfance Rouge, els barcelonins Narwhal i Evol, els madrilenys Ornamento y Delito, i els canaris Gaf i la Estrella de la Muerte.

stats