Publicitat
Publicitat

Teatre

El festival Grec serà més curt, exclusivament contemporani i concentrat a Montjuïc

Ramon Simó presenta el canvi de model del certamen que se celebrarà comprimit de l'1 al 31 de juliol al voltant del Teatre Grec

El director del Festival Grec, Ramon Simó, ha ensenyat les cartes. I la seva jugada planteja canvis substancials de model respecte el Grec de Ricardo Szwarcer. L'objectiu és crear "ambient de festa, i això afectarà al temps i a l'espai". El més visible és que el Grec només durarà un mes (de l'1 al 31 de juliol invariablement) sense abaixar el nivell de producció i exhibició, cosa que comportarà una condensació de la programació que podria arribar a tenir fins a 10 activitats o obres en un dia. L'altra notícia és que el festival es concentrarà a Montjuïc, i tindrà d'escenaris el Teatre Grec, l'Institut del Teatre, el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors, i dues carpes que s'instal·laran a la muntanya, a la plaça Margarida Xirgu i davant del pavelló Van Der Rohe, una dedicada a la seu del festival i l'altra al circ. Només hi haurà quatre sales que faran temporada dins del Grec, aquest any, replegant l'expansionisme per tota la ciutat que s'havia abonat les edicions anteriors.

A més, el Grec de Simó, que pretén ser "una oportunitat extraordinària dins la temporada, no una continuïtat", s'ha marcat una especialització per tenir una marca reconeixible a nivell internacional: només programarà obres contemporànies, "del període d'entreguerres fins avui", això sí, sense límits formals. De grecs, de Shakespeares i d'Ibsens ja n'hi ha durant la temporada. 

D'una banda, Simó ha promès que buscarà ampliar públics (acostar-se als infants i joves) i, de l'altra, també ha confessat que es busca el públic de teatre internacional, que podria anar als festivals d'Avinyó i Edimburg. El seu objectiu és programar un 50% de produccions catalanes i l'altra meitat estrangeres. Els internacionals aniran més enllà de "l'eix franco-alemany" i no s'inclouran en un Panorama d'una país cada any com fins ara. També ha anunciat que es faran 2 espectacles itinerants pels barris de la ciutat. Tindrà en compte de mimar totes les disciplines per igual, dansa, música, circ, teatre, arts de carrer i performance.

El pressupost és un 5% menor que el de l'any passat, vora els 3,5 milions d'euros.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT