MÚSICA
Cultura 08/06/2011

El Festival Internacional Orgue de Montserrat homenatja Cassià Maria Just

El cicle, que s'allargarà fins a finals de setembre, arrenca diumenge amb un concert de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Duo Pérez Molina i el pare Jordi-Agustí Piqué, dirigits per Alfons Reverté. Entre la programació hi ha els organistes de les catedrals de Nôtre-Dame i de Sevilla, i l'objectiu és fer de l'orgue de Montserrat un exponent de la cultura organística internacional

Redacció
1 min

BarcelonaDiumenge 12 de juny arrenca la primera edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià Maria Just, in memoriam, que vol fer de l'orgue de Montserrat un exponent de la cultura organística internacional. El festival, que s'allargarà fins a finals de setembre, serà un homenatge a la memòria del Pare Abat Cassià Maria Just, organista i músic. Tots els concerts se celebraran a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb entrada lliure.

El concert de diumenge, que començarà a les 21h, el protagonitzarà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. El titular Alfons Reverté dirigirà la Pastoral, de Juli Garreta. També hi participaran el duo de piano dels germans Pérez Molina, que interpretaran el Concert per a dos pianos en re menor, de Francis Poulenc. A la segona part tindrà lloc l’audició de la monumental Simfonia núm. 3 op. 78, en do menor, amb orgue, de Camille Saint-Saëns, que interpretarà a l’orgue el Pare Jordi-Agustí Piqué.

Els organistes de les catedrals de Nôtre-Dame i de Sevilla, Bartomeu Mut i Lorenzo Ghielmi, protagonitzaran els quatre concerts restants. Podeu consultar el programa del festival al web de Montserrat.

stats