Publicitat
Publicitat

CINEMA

'Intruders', per obrir un festival de Sant Sebastià de por

Juan Carlos Fresnadillo, director de '28 setmanes després', estrena el certamen amb un film terrorífic protagonitzat per Daniel Brühl, Clive Owen i Pliar López de Ayala

El Festival de Sant Sebastià s'ha obert avui amb una esgarrifança: la que ha causat Intruders, tercera cinta de Juan Carlos Fresnadillo que, protagonitzada per Clive Owen i Pilar López de Ayala, s'acosta fins a la intimitat de la por, entesa com " una reacció a no voler saber la veritat". Encara que el cinema de gènere no és plat de devoció dels festivals, el realitzador d' Intacto segueix filtrant la complexitat a través dels clixés de l'horror a Intruders, cinta que es presenta fora de concurs després d'un ovacionat pas pel Festival de Toronto i abans d'arribar a les pantalles comercials espanyoles el 7 d'octubre.

Aplaudit pel seu acostament als zombis a 28 setmanes després, aquesta vegada comença amb "una història que té a veure amb l'origen de la por" i fa un gir sorprenent que "acaba portant a un drama familiar on l'emoció regna de forma total", explica el realitzador. Amb aquest projecte internacional a cavall entre Londres i Madrid, Fresnadillo rubrica una prometedora carrera que ja l'havia acostat a l'Oscar amb Esposados.

"La família és un lloc de transmissió d'amor, de coneixements... però també de certes pors", explica el realitzador, que completa el repartiment de la seva nova cinta amb Daniel Brühl, Kerry Fox i Ernesto Alterio . "En aquest sentit la pel·lícula planteja que la por es pot convertir en un llegat, un llegat que de vegades pot ser molt complicat. Té a veure amb presències fantasmals que estan atacant i amenaçant la seguretat de la família", afegeix.

Després de la injecció d'adrenalina i l'excel·lència tècnica d' Intruders, el Festival de Sant Sebastià va fer el tret de sortida de la cursa per la Concha d'Or amb No habrá paz para los malvados d'Enrique Urbizu i Amén del coreà Kim Ki-Duk. Cintes de directors tan prestigiosos com el japonès Hirokazu Kore-Eda, el britànic Terence Davies o la francesa Julie Delpy, també concorren en la primera edició del director José Luis Rebordinos al capdavant del certamen i seran analitzades pel jurat que presideix Frances McDormand .

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT