MÚSICA
Cultura 21/05/2012

El Festival de Flamenc de Ciutat Vella canvia de nom i ubicació

El festival passarà a anomenar-se Ciutat Flamenco i es traslladarà al Mercat de les Flors. A la programació: Paula Domínguez, Chuicuelo, Tremendita, Alba Guerrero, Las Migas, entre altres.

Acn
1 min

BarcelonaEl Festival de Flamenc de Ciutat Vella, que fins ara se celebrava al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), es traslladarà aquest any al Mercat de les Flors i passarà a anomenar-se Ciutat Flamenco. Se celebrarà entre el 23 i el 27 de maig i apostarà per "la visió més contemporània, transcultural i universal del flamenc nacional i internacional".

Entre els concerts centrals del festival destaquen la proposta de Paula Domínguez, que uneix flamenc i gòspel, i la de Chicuelo, que ha reelaborat 'La leyenda del tiempo' de Camarón amb la col·laboració especial del 'bailaor' japonès Shoki Kijima. També resulta especialment innovadora la col·laboració entre la Tremendita i l'iranià Mohammad Motamedi, el concert conjunt d'Arcángel i el búlgar Theodosii Spassov, i la sessió del DJ Lonely, que mostrarà les connexions entre la rumba flamenca, la rumba catalana, la fanfare, l'afrobeat, el funky brasiler o els antics candomblés. Alba Guerrero, Las Migas, Pastora Galván, Marco Flores i DJ Batonga completen la programació dels concerts centrals.

A més, Ciutat Flamenco compta amb dues seccions més: el cicle Flamenc Empíric i l'apartat audiovisual P'Alucine, que aquest any és també concurs.

stats