Cinema

La Filmoteca dedica un cicle a les pel·lícules que poden optar als premis Gaudí

La programació s'inaugura amb 'Any de Gràcia', de Ventura Pons, el divendres 21 de setembre

'Any de Gràcia', de Ventura Pons, inaugurarà el divendres 21 de setembre a la Filmoteca de Catalunya el cicle de pel·lícules 'gaudinables'. Fins al desembre, el públic i els membres de l' Acadèmia de Cinema tindran l'oportunitat de revisar els films que poden ser candidats als pròxims Premis Gaudí. La projecció d''Any de Gràcia', a les 17 h, comptarà amb la presència de Ventura Pons i del director de la Filmoteca, Esteve Riambau.

Entre les pel·lícules que formen part del cicle destaquen 'Rec 3. Génesis', de Paco Plaza; 'Els nens salvatges', de Patricia Ferreira; 'Red lights', de Rodrigo Cortés; 'The Pelayos', d'Eduard Cortés; 'El sexe dels àngels', de Xavier Villaverde, i els documentals 'Hollywood talkies', d'Òscar Pérez i Mia de Ribot, i 'Al fossat', de Ricardo Íscar.

Als V Premis Gaudí, que es lliuraran el diumenge 3 de febrer del 2013, hi participen les pel·lícules −llargmetratges, documentals i pel·lícules per a TV− qualificades per l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC), estrenades entre el dissabte 10 de desembre del 2011 i el divendres 7 de desembre del 2012 i els curtmetratges qualificats fins al 2 de novembre.