CINEMA
Cultura 19/11/2011

La Filmoteca fa les últimes sessions a Sarrià

Les projeccions es reprendran al desembre a la nova seu al Raval. Les dues últimes sessions al cinema Aquitània seran gratuïtes

Efe
1 min
Seu de la Filmoteca de Catalunya al cinema Aquitània

BarcelonaLa Filmoteca de Catalunya programa aquest cap de setmana les últimes sessions a la seu de l'antic cinema Aquitània, a l'avinguda de Sarrià, abans del trasllat al barri del Raval al desembre. L'últim cap de setmana de projeccions coincideix amb el 20è aniversari de l'inici de les activitats de la Filmoteca a l'Aquitània.

Coma comiat de la seu de Sarrià, dilluns s'ha preparat una programació especial, que inclou tres sessions en les quals s'oferirà El último show (2006), de Robert Altman; The last picture show (1971), de Peter Bogdanovich, i Río Rojo (1948), de Howard Hawks. Les dues últimes sessions seran d'entrada gratuïta,

La programació es reprendrà a la nova seu del Raval, ubicada a la plaça Salvador Seguí, el dia 2 de desembre, amb una retrospectiva dedicada a Bigas Luna, un cicle de Memòries de la Guerra Civil i una exposició de producció pròpia La guerra civil i el cinema. Imatges confrontades.

Aquell mateix dia es programarà també una sessió especial reservada a abonats amb carnet i un acompanyant fins al límit de l'aforament. Està previst que es projectin els curts La symphonie bizarre (1909), de Segundo de Chomón, i un noticiari de guerra produït el 1938 per Laya Films. La sessió, amb l'acompanyament al piano del mestre Joan Pineda, es completarà amb l'estrena d'Esmalt i betum. Memòria cinematogràfica de Catalunya, del 2011, on es reivindica la importància de preservar la memòria cinematogràfica d'un país.

L'1 de desembre, la Filmoteca organitzarà una primera sessió amb l'assistència, entre d'altres del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat pel director del centre, Esteve Riambau, i per diferents representants del sector cinematogràfic com Bigas Luna i Jaime Camino.

stats