Escena
Cultura 22/03/2011

La Fira de Titelles de Lleida oferirà 80 espectacles

Un total de 21 companyies teatrals, sis d'elles estrangeres, participaran aquest any en la XXII Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà del 28 d'abril a l'1 de maig i que oferirà més de 80 espectacles dirigits a tota mena de públic

Efe
2 min
Espectacles per a tots els gustos

LleidaAquests espectacles tindran lloc en 23 espais diferents de la ciutat, als quals s'espera que assisteixin uns 150 programadors de tot el món i més de 30.000 espectadors. De les 21 companyies participants, set són catalanes, vuit de la resta de l'Estat i sis estrangeres.

El director artístic i la directora de la Fira, Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, respectivament, han explicat que el festival està marcat aquest any per les retallades econòmiques, ja que compten amb un pressupost d'uns 225.000 euros, fet que suposa un 20% menys que l'any passat, pel que han hagut d'escurçar un dia la programació. "Aquest any hem prioritzat la qualitat per damunt de la quantitat i, malgrat haver rebut la petició d'unes 240 companyies per participar, hem hagut d'escollir només a una vintena, davant la trentena de l'any passat", ha dit Agustí.

Malgrat aquestes retallades, Vallvé ha assegurat que la fira intentarà continuar sent un referent en el panorama internacional, pel que s'ha donat èmfasis al festival com a mercat de trobada per a professionals del sector, a més de com a festa, entesa com a plataforma divulgativa d'art.

Els organitzadors han destacat que la fira comptarà amb un ampli ventall d'espectacles que inclourà tant propostes tradicionals com innovadores, espectacles de sala i de carrer i per a públic infantil, familiar i adult. Entre les estrenes destacades de la programació, Agustí ha citat l'espectacle Circ interior humà, de la companyia Onírica Mecànica; Transversées, de la francesa Théatre de l'Entrouvert; i S.pell, de la companyia mallorquina Teatre dels petits elements.

Quant a la fira com a trobada professional, aquest any es tornarà a celebrar "La Llotja Professional", un espai de reunió i negoci en la qual els 150 programadors assistents podran conèixer les propostes existents i aprofitar la fira com a plataforma de mercat.

La celebració de la fira coincidirà aquest any amb el 25è aniversari del Centre de Titelles de Lleida, en el marc del qual s'han organitzat diverses activitats especials, com la reposició de Mowgli, l'infant de la jungla, estrenat al Teatre Nacional de Catalunya.

stats