ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 29/12/2011

La Generalitat no renovarà Tere Almar al capdavant de la Fira Mediterrània de Manresa

El sucessor s'escollirà en un concurs públic que s'obrirà el mes de gener i, en principi, no es discuteix el model del certamen

Laura Serra
1 min
Tere Almar

BarcelonaLa mataronina Tere Almar, directora de la FiraMediterrània des del 2008, no continuarà al capdavant del certamen de cultura popular. La Generalitat ha decidit no renovar-li el contracte de dos anys que finalitzarà el mes d'abril. Segons recollia el Regió 7, Lluís Puig, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, ho atribueix al fet que "quatre anys és un bon marge de temps per dirigir un mercat. És bo que hi hagi renovació tot i haver fet un projecte brillant".L'última FiraMediterrània havia congregat més de 1.200 professionals del sector i havia venut 16.200 entrades.

Almar va afirmar que hauria volgut continuar al capdavant de la fira: "El meu projecte no està esgotat, però és una decisió política", va dir al diari comarcal. El nou procés que s'obrirà serà una excepció en els festivals catalans similars a aquest, ja que ni el Mercat de Música Viva de Vic, ni FiraTàrrega, ni FiraMeriterrània han triat mai el director per concurs. El Patronat de la Fundació Fira Mediterrània, on participa l'Ajuntament, ha d'aprovar les bases del concurs per fer-les públiques passades les festes nadalenques.

stats