Publicitat
Publicitat

LITERATURA

L'edició busca nous formats a la Fira del llibre de Frankfurt

L'adaptació en còmic de la trilogia 'Millenium', d'Stieg Larsson i un videojoc sobre 'El gran Gatsby' són dos dels fenòmens de la Fira del llibre de Frankfurt 2011, que té com a cultura convidada la islandesa

La recerca de nous formats per vendre històries sembla ser un dels focus de l'actual edició de la Fira de Frankfurt, com mostren una versió d' El gran Gatsby de Scott Fitzerald com a joc d'ordinador, o una adaptació a format de novel·la gràfica de la trilogia Millenium del suec Stieg Larsson. "El que hem fet ha estat traduir El gran Gatsby al llenguatge dels jocs d'ordinador", ha dit el productor nord-americà Peter Smith, que ha treballat en cooperació amb el programador Charlie Hoey. El cas de El gran Gatsby, un dels clàssics de la literatura nord-americana, publicat el 1920, és vist a la fira com un exemple de les possibilitats de multiplicar les vendes de drets en diversos formats.

L'exemple de Larsson sona menys revolucionari, perquè en els últims anys les adaptacions de literatura al còmic s'han fet freqüents. Hi ha versions de còmics d'obres clàssiques com A la recerca del temps perdut, de Proust, Faust, de Goethe, La metamorfosi, de Kafka o del mateix El gran Gatsby, de Francis Scott Fitzgerald.
"Els personatges i les històries de Larsson són perfectes per a una novel·la gràfica, que és un format en què podem donar-li vida a Lisbeth Salander d'una manera visualment nova", ha dit Dan Didio, editor de Vertigo. Cada part de la trilogia serà publicada en dos volums que es podran adquirir tant en format imprès com en format digital. Els homes que no estimaven les dones en format de còmic es publicarà el 2012, i les altres dues parts, el 2013 i 2014.

El director de la fira, Jürgen Boos, durant un dels fòrums d'avui s'ha plantejat la pregunta de com hagués aprofitat James Joyce les noves tecnologies per al desenvolupament de les seves novel·les basades en el flux de la consciència.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT