Publicitat
Publicitat

CINEMA

Frances McDormand: "Heu de posar-hi collons!", diu a Sant Sebastià

La gala d'obertura de la 59a edició del festival basc s'alia amb les xarxes socials davant de la crisi del cinema

La 59a edició del Festival de Sant Sebastià s'ha inaugurat aquesta nit oficialment amb una gala presentada per Marta Etura i Bàrbara Goenaga. Una gala que ha desafiat la tempesta i s'ha acostat a les xarxes socials, i al crit de guerra de Frances McDormand, presidenta del jurat: "Heu de posar-hi collons!".

La gosadia de la protagonista de Fargo tancava una gala que havia mantingut un fred to virtual sobre un escenari sense aquelles escales tan poc convenients per als talons, perquè el que pujaven i baixaven eren les pantalles que ens portaven a un futur que és ja present: el de les xarxes socials, els nous formats i el canvi dels hàbits d'oci. El futur del cinema? Es preguntaven les dues actrius mestres de cerimònies mentre canviaven de vestuari i sumaven diferents pinzellades de color. Per a les respostes, semblaven aconsellades per Álex de la Iglésia –membre del jurat– en obrir-se a Facebook i Twitter comentaris que intervenien en directe a la cerimònia mentre desgranaven l'a priori esplèndida programació del Zinemaldia 2011.

Juan Diego Botto, president del jurat de la secció Horitzons Llatins, va pujar a l'escenari per recordar l'actor Jordi Dauder, que va morir ahir. Però va ser l'única concessió al passat. Entre el públic, la ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, amb recollit flamenc i vestit negre, Julian Schnabel o la família de l'homenatjat Jacques Demy al complet. La seva vídua, Agnès Varda, i els seus dos fills, un d'ells el cineasta Mathieu Demy.

La pel·lícula que es projectava a continuació, Intruders, era l'encarregada d'inaugurar el certamen, que es tancarà el proper 24 de setembre.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT