Cultura 09/09/2011

Una exposició de Francesc Torres sobre l'11-S inaugura els Catalan Days a Nova York

Àlex Susanna, director adjunt de l'Institut Ramon Llull, va recordar que aquesta mostra és la pedra angular del festival, que tindrà caràcter biennal

Redacció
2 min
Àlex Susanna i Francesc Torres a la presentació de 'Memory remains'

BarcelonaLa inauguració ahir de l’exposició de Francesc Torres sobre els atemptats de l’11-S ha donat el tret de sortida a la segona edició dels Catalan Days organitzats per l’Institut Ramon Llull a Nova York. L’International Centre of Photography (ICP) acull la mostra Memory Remains 9/11 Artifacts at Hangar 17 de Francesc Torres, dins la mostra col·lectiva Remembering 9/11 organitzada conjuntament amb el 9/11 Memorial Museum amb motiu del desè aniversari dels atemptats contra el World Trade Center. Memory Remains 9/11 Artifacts at Hangar 17 romandrà oberta fins al proper 12 de gener.

Torres va explicar durant la inauguració que va prendre les imatges que es poden veure a la instal·lació entre el 2006 i el 2009. “L’important és que parlen del fet històric, però també d’una altra cosa. Són objectes que, a més de ser testimonis i corroborar el fet històricament, també informen d’allò que ha passat en els anys posteriors, en una lectura múltiple i complexa”, ha afirmat.

Per la seva part, el director adjunt de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, ha destacat que “per l’IRL aquesta exposició és un clar exemple de com un artista català participa en un dels principals debats de l’art contemporani. L’obra de Francesc Torres sempre ha estat molt implicada en la memòria històrica i en el dolor personal i social i en com cada societat assimila els episodis més traumàtics de la seva història”. Susanna ha recordat també que aquesta mostra és la pedra angular dels Catalan Days, que organitza l’Institut Ramon Llull a Nova York i “que tindrà caràcter biennal”. Durant gairebé 4 mesos s’han previst les actuacions de destacades figures com Jordi Savall, Joan Pons i la Capella de Ministrers, a més d’una exposició col·lectiva d’artistes balears i una d’Antoni Muntadas, entre d’altres activitats.

stats