Cultura 27/06/2011

Liliana Godia, guardonada amb la Medalla Sorolla de la Hispanic Society

La presidenta de la barcelonina Fundació Francisco Godia ha estat premiada per la difusió de les arts i les lletres hispanes a la qual contribueix a través de la fundació que porta el nom del seu pare

Redacció
2 min

BarcelonaLa Hispanic Society of America, a Nova York, ha guardonat Liliana Godia, presidenta de la Fundació Francisco Godia, amb la Medalla Sorolla per la difusió de les arts i les lletres hispanes a la qual contribueix a través de la fundació que porta el nom del seu pare a Barcelona, el pilot de carreres i col·leccionista d'art Francisco Godia Sales.

La Medalla Sorolla, que li serà entregada el 6 d'octubre, s'atorga amb caràcter anual des de 1924 a aquelles personalitats que per la seva trajectòria personal han treballat al servei de la cultura hispana, oferint d'aquesta manera un reconeixement a la importància d'aquesta cultura i als llaços amb els Estats Units.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a l'octubre a l'emblemàtic 583 Park Avenue de la ciutat de Nova York, i també serà premiada Soumaya Slim, per la seva recentment inaugurat Museu Soumaya - Fundació Carlos Slim ubicat a la ciutat de Mèxic.

Liliana Godia va fundar la Fundació Godia el 1999 per mostrar la important col.lecció que el seu pare va iniciar en els anys 50 i que ara Liliana continua. La fundació compta amb una col.lecció de més de 1000 peces que van des del segle XIV al XIX, passant per escultura i pintura medieval, una important col.lecció de ceràmica, pintura del Modernisme i obres pertanyents a les avantguardes del segle XX i contemporània. Entre altres peces, la fundació custòdia importants verges romàniques, la Mare de Déu de la Llet de Lorenzo Saragossa, la Maria Magdalena de Jaume Huguet, la Pietat d'Alejo de Vahía, obres de Luca Giordano i Zurbarán i les creacions modernes de Sorolla, Mir, Cases , Picasso, Miró, Tàpies i Miquel Barceló.

En els últims anys, Liliana Godia ha anat ampliant la col.lecció amb la incorporació d'obres com Jean Arp, Chillida, Manolo Hugué, Karel Appel, Magritte, Joaquín Torres-García o Cristina Iglesias entre els artistes del segle XX, i Pedro Berruguete o Juan van der Hamen entre els mestres antics.

La fundació, a més, organitza exposicions temporals i altres activitats divulgatives per promoure el col.leccionisme privat en la conservació i difusió del patrimoni artístic.

La cerimònia d'entrega a la Medalla Sorolla comptarà amb la presència de més de 300 personalitats de la cultura, la política i l'empresa d'àmbit internacional, alhora que servirà per recaptar fons perquè la institució continuï la seva missió cultural i desenvolupi programes culturals.

stats