Publicitat
Publicitat

CINEMA

Estrena cinematogràfica

Guerra de gèneres a la nova pel·lícula d'Ozon

'Potiche, mujeres al poder' és la darrera estrena del director de 'Mi refugio', interpretada per Catherine Deneuve i Gérard Depardieu. En aquest cas, el cineasta francès s'ha passat a la comèdia feminista

El realitzador francès François Ozon, prolífic autor d'obres com Ocho mujeres, Bajo la arena o Mi refugio, estrena aquí aquest divendres la seva nova pel·lícula, Potiche, mujeres al poder. Amb la preuadíssima interpretació de Catherine Deneuve –la dona que va posar rostre a la prostituta de Buñuel a Belle de jour– i de Gérard Depardieu, la cinta està inspirada en les tensions estirades pel feminisme i la misogínia entre Nicolas Sarkozy i Ségolène Royal, l'any 2005. La pel·lícula d'Ozon és una burla de les ideologies i de les dobles morals que germinen entre els extrems conservadors i progressistes.

"Els misògins no només es trobaven entre els polítics progressistes. De fet, els actes més agressius contra Ségolène van arribar del seu propi partit", recorda Ozon. I el cineasta afegeix:"No crec que Sarkozy sigui misogin. Estima massa les dones". Aquest és el punt de partida de Potiche, una adaptació d'una obra de teatre de Pierre Barillet i Jean-Pierre Grédy que suposa el retorn d'Ozon al terreny de la comèdia de bulevard, una farsa sobre els papers del gènere amb el guinyolesc maridatge Deneuve-Depardieu.

La pel·lícula explica la història de Suzanne Pujol, una burgesa acostumada a cuinar i a passejar en xandall pel seu jardí, que un bon dia es troba dirigint la fàbrica de paraigües del seu marit, després que aquest sigui segrestat en una revolta sindical. A diferència del seu marit, Pujol s'escolta totes les treballadores de l'empresa i procura satisfer les demandes de totes elles. Finalment es col·loca al costat de les empleades, i lidera una revolució de les dones objecte – potiche, en francès. El missatge final del director és que, com diu ell, "en qüestió de gèneres les coses han canviat, però no tant". I conclou declarant que hi ha certs missatges naïfs que envien els polítics i que "no són la manera de solucionar les coses".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT