Llibres
Cultura 16/10/2011

Els jocs d'ordinador irrompen a la Fira del Llibre de Frankfurt

La Fira del Llibre de Frankfurt tanca la seva edició 2011 amb algunes novetats com la presència massiva de negocis que tenen poc a veure amb el món del llibre tradicional

Efe
2 min
Fira del Llibre de Frankfurt.

FrankfurtLa Fira del Llibre de Frankfurt, la més important del món, ha tancat cinc dies de debat acceptant la irrupció de nous negocis, aliens fins ara al món editorial més tradicional.

Enguany hi hagut una presència massiva de productors de jocs d'ordinador. Aquest és el cas de Seal Media, que va mostrar un joc d'ordinador basat en la novel·la Colts of Glory, que narra una història de venjança després de la guerra de successió nord-americana. La peculiaritat d'aquesta novel·la és que l'autor és un treballador de Seal Media, i que la va escriure amb l'objectiu que es convertís en un joc d'ordinador. La novel·la es pot comprar en paper i l'accés al joc és, en principi, gratuït, encara que es poden aconseguir millors armes comprant un bonus.

En opinió del director de la Fira, Jürgen Boos, aquest tipus d'empreses no tan sols han acudit a Frankfurt per mostrar els seus productes, sinó també per buscar els drets de nous continguts que puguin traduir al llenguatge dels seus jocs.

L'altre gran tema de debat d'aquest any ha estat el tema de la digitalització. Com en altres edicions, s'ha anunciat que aquest any sí que hi haurà la tan esperada explosió del mercat del llibre electrònic a Europa.

El llibre i la crisi

Els ressons de la crisi a Europa i les mesures que estan prenent els països principalment afectats s'han sentit a la Fira del Llibre de Frankfurt, sobretot quan es parla amb editors provinents de Grècia i Portugal. Quan els editors parlen entre ells, ho fan dels problemes concrets amb gran claredat. “Els portuguesos cada vegada que vénen ens expliquen el que està passant”, explica un editor espanyol. Mesures aprovades o en estudi en aquests països, com l'augment de l'IVA per alguns serveis o productes, es tem que afectaran el mercat nadalenc i, amb això, al món del llibre que sol tenir en el desembre un dels millors mesos.

stats