MÚSICA
Cultura 18/04/2013

Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa i Miguel Poveda en concert contra l'Alzheimer

Aquest dijous surten a la venda les entrades per l'actuació del 28 de setembre al Palau Sant Jordi que impulsa la Fundació Pasqual Maragall

Laura Fabregat
2 min
Joan Manuel Serrat

BarcelonaLa Fundació Pasqual Maragall organitza un gran concert al Palau Sant Jordi per al 28 de setembre que reunirà en un cartell únic a Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa i Miguel Poveda amb l'Orquestra Simfònica del Vallès sota el lema 'La resposta a l'Alzheimer està en la música'. El concert, segons ha informat Jordi Camí, director general de la Fundació, vol "conscienciar" la ciutadania de la gravetat de l'Alzheimer i "mirar de canviar les prioritats". Camí ha recordat el compromís que el centre està duent a terme per "minimitzar el sofriment de les persones i famílies que pateixen la malaltia" a través de la "recerca científica".

Joan Manuel Serrat, per la seva part, ha volgut ressaltar la feina que fan des de la Fundació i ha assenyalat que "hi ha tota una sèrie de gent que estem per davant donant la cara, i n'hi ha altra sense la qual tot això no seria possible". Quant al concert del qual en formarà part, ha explicat que intentaran que sigui "el més implicat entre els artistes i que cadascú de nosaltres estigui també amb els altres". D'altra banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat que l'augment del nivell de vida humana no alenteix l'aparició de malalties degeneratives i que, actualment, a Barcelona "hi ha 114.000 persones afectades per l'Alzheimer". És per això que ha alabat el treball de la Fundació, la qual, segons ha explicat, va néixer en moments difícils com era l'inici de la crisi. Tot i això, Trias es mostra optimista i afirma que "en situacions de crisi apareix gent i valors nous" i "surt el millor de cadascú".

La vicepresidenta de la Fundació, Diana Garrigosa, ha assenyalat la importància del concert, i de la música, com a manera per fer una crida a la ciutadania. Segons ha dit, "no podem imaginar uns companys de viatge millors" que aquesta música i els quatre músics convidats, per fer sentir "la seva veu contra l'Alzheimer". Garrigosa ha recordat també que van presentar el seu projecte fa 5 anys i que ara, coincidint amb el seu cinquè aniversari, organitzen aquest gran concert, els beneficis del qual es destinaran a projectes de recerca de la Fundació.

Jordi Camí ha volgut explicar que un dels focus de la recerca que actualment porten entre mans és el de la "detecció precoç" i, amb això, ha presentat l'estudi que engegaran la setmana que ve, en el qual realitzaran proves a fills i filles de persones amb Alzheimer. Camí està molt satisfet per la col·laboració que li ha brindat la ciutadania, ja que han rebut trucades de 5.000 persones interessades. "És una generositat molt important", finalitza.

Els artistes, juntament amb el director musical i artístic, Joan Albert Amargós i Manuel Huerga, ja estan treballant en el concert, que tindrà una durada prevista de dues hores i constarà aproximadament de 20 peces en format simfònic. Les entrades, amb preus de 25, 40 i 60 euros, es posen avui mateix a la venda a través de les plataformes Project, Telentrada, Ticketmaster i Atrápalo i del web respostamusica.com.

stats