Art
Cultura 21/07/2011

La Fundació Tàpies prepara una gran retrospectiva de l'artista

Vicent Todolí dirigirà l'exposició itinerant, que s'inaugurarà el 2013 i inclourà les peces més destacades del pintor català

Redacció
1 min
'Dies d'aigua I', d'Antoni Tàpies

BarcelonaL'estiu del 2013 tindrà lloc una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies, comissariada per l'antic director de la Tate Modern, Vicent Todolí. L'exposició, que inclourà les peces més destacades de la carrera de l'artista seleccionades per Todolí, serà intinerant i després d'inaugurar-se a Barcelona viatjarà a Sud Amèrica.

És una mostra "oberta a l'elecció del comissari, no té una visió predeterminada", ha explicat Laurence Russell, la directora de la Fundació Tàpies. "No és la retrospectiva, és una retrospectiva", ha matisat.

Tàpies, de 87 anys, continua treballant diàriament malgrat el seu fràgil estat de salut. Els mesos d'hivern crea a l'estudi de Barcelona i a l'estiu es trasllada a la casa de Campins. La cap de projectes de la fundació Tàpies, Núria Homs, ha mostrat alguna de les seves últimes obres: L'art i els seus llocs és una petita làmina de trossos negres que farà de coberta de la nova edició dels seus assajos. A la tardor es publicarà en anglès i està previst que al llarg del 2012 s'editin les versions en català i castellà. El volum també reproduirà quatre obres inèdites de Tàpies, que daten de 1993.

L'activitat expositiva de la fundació Tàpies és incessant. Rassel i Miquel Tàpies, fills de l'artista, preparen la mostra Tàpies i el cos, que es podrà veure el maig del 2012. L'exposició inclourà obres de l'última dècada, malgrat que la temàtica ha estat recorrent a l'obra de l'artista.

A més, fins al 25 de setembre s'exhibeixen obres del fons de la col·lecció on la música és la protagonista. "La música ha estat una font d'inspiració molt important, que li permet expressar-se de manera més lliure que les pròpies arts plàstiques", ha explicat Homs.

stats