ART
Cultura 09/01/2012

El barri de Sant Cosme acull una exposició sobre l'evolució del poble gitano a Catalunya

L'exposició es titula 'Gitanos: la cultura dels rom a Catalunya', i es podrà veure a la Fundació Catalana de l'Esplai del Prat de Llobregat fins a la primavera

Ara
1 min
Exposició: Gitanos, la cultura dels rom a Catalunya a La Fundació Catalana de l'Esplai

BarcelonaL'exposició Gitanos: la cultura dels rom a Catalunya repassa el paper del col·lectiu gitano en la construcció de Catalunya. Una mostra sobre la història i l'actualitat del poble rom a Catalunya que es pot visitar al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, a la Fundació Catalana de l'Esplai.

L'exposició es fonamenta en materials del Museu Etnològic de Barcelona, en aportacions dels mateixos protagonistes i en el treball de camp elaborat per a l'exposició, on a través de diferents relats quotidians i de fotografies s'expressa la realitat del poble gitano. Els seus costums, oficis, arts, llengua i també el risc en l'imaginari cultural gitano és el que es pot trobar a través d'aquest recorregut. L'exposició reflecteix els trets fonamentals de la cultura gitana: la importància de la família, el respecte per les persones grans, la llengua gitana, les arts (especialment, la música), els oficis i ocupacions tradicionals i actuals, la religió (amb diverses manifestacions pentecostals i catòliques), etc. Una exposició que arriba fins a l'actualitat a l'hora de repassar l'aportació d'aquest col·lectiu a la societat i la cultura contemporànies de Catalunya.

La Fundació Catalana de l'Esplai, que té seu a Sant Cosme, és una iniciativa sense afany de lucre creada amb la finalitat d'impulsar l'educació en el lleure d'infants, joves i adults. Una fundació que treballa pel desenvolupament i per la millora de la vida i dels ciutadans.

stats