Art
Cultura 09/02/2011

La Fundació Suñol recorre l'art del segle XX amb 27 obres de 18 artistes

La Fundació Suñol fa un gir a la seva política d'exposicions i dedica un espai a l'exposició permanent dels seus fons. La primera exposició d'aquest nou cicle reuneix 27 obres de 18 artistes "fonamentals" per entendre l'art del segle XX.

Redacció
1 min
Panoràmica d'una de les sales de l'exposició

BarcelonaA partir d'avui la Fundació Suñol mostra una selecció de 27 obres de la seva col·lecció pròpia, realitzades per 18 artistes fonamentals del segle XX com Andy Warhol, Miquel Barceló, Christo, Antoni Tàpies, Man Ray, Jean Arp, Antonio Saura, Manuel Millares, Lucio Fontana o Susana Solano.

Amb aquesta mostra, la Fundació Suñol fa un gir en la seva política d'exposicions, ja que els seus responsables han decidit reservar una plana de la seva seu a l'exhibició permanent i rotatòria d'una selecció dels seus fons després d'haver mostrat bona part dels seus fons en les exposicions temporals dels darrers quatre anys.

Datades entre 1924 i 1998, les 27 obres exposades aporten, amb diferents interpretacions, intensitats i en diferents suports, l'experiència sobre el seu pensament i la seva expressivistat, a la vegada que ofereixen també "la particular visió del col·leccionista per haver-los inclòs en els fons de la seva col·lecció", ha declarat Sergi Aguilar, director de la fundació.

L'exposició recorre vuit dècades del segle XX, però destaquen el gran nombre d'obres dels anys 70 i 80, quan el col·leccionista Josep Suñol va adquirir la major part de la seva col·lecció. En les 27 obres de la mostra es troben exemples del pop art, del rupturisme formal dels anys 60, de l'abstracció més pura, peces matèriques, orgàniques, que en format de pintura, escultura i fotografia conviden l'espectador a recórrer la transformació de l'art del segle XX.

stats