La Fundación Francisco Franco denunciarà l'Ajuntament de Barcelona per la decapitació de l'estàtua del Born

L'entitat critica "el bàrbar aquelarre" a què s'ha sotmès l'estàtua de Franco, "l'estadista espanyol més important des dels Reis Catòlics"

La Fundación Francisco Franco ha anunciat  en un missatge a la seva web que denunciarà "per via judicial" l'Ajuntament de Barcelona per no haver vetllat correctament per l'estàtua del dictador que des d'ahir s'exposa davant del Born, "un bé d'interès cultural i artístic", diuen, que va ser 'decapitat' quan es trobava als magatzems municipals el 2013 sense que ni tan sols els Mossos d'Esquadra poguessin descobrir-ne el responsable. Precisament la manca de cap encuriosia els vianants que ahir van assistir a la col·locació de les estàtues, la de Franco i 'La Victòria'. 

La fundació que porta el nom del dictador també acusa l'alcaldessa de Barcelona del " bàrbar aquelarre al qual han sotmès l'estàtua de bronze de l'estadista espanyol més important des dels Reis Catòlics, l'heroi militar que en compliment del seu jurament va defensar la nació i el poble espanyol dirigint la sublevació fins a impedir que la tirania comunista s'imposés a Espanya". Tota aquesta retòrica per referir-se, suposadament, a les accions que ha patit l'escultura des que ha estat exposada al carrer:  dilluns van ser ous al matí i caquis a la tarda i dimarts ha pujat al cavall una nina inflable. El text també qualifica la gestió de l'equip de govern de Barcelona de "voluntarisme incompetent" i, després, "indocumentat", i també de "catecisme progressista".

L'entitat –que té  un llarg historial de denúncies contra artistes i institucions que consideren que han vexat la memòria de Franco– lamenta que "la història sigui manipulada fins a la nàusea"i que la llibertat d'expressió sigui mal entesa "per la impostura democràtica en el marc d'un 'estado de desecho'". 

El text parla d'"esperpent" i "vergonya" i fins i tot cita Cervantes per demostrar el retrocés que suposa l'exposició que aquest dimarts ha obert portes al Born. I acaba amb un argument que ratlla el surrealisme: " Res uneix més l'esquerra i els separatistes a Espanya que el seu odi a Franco. L'odi visceral, africà, d'autodefensa, obnubila la intel·ligència col·lectiva amb un relat únic i tancat, i impossibilita el futur. S'ha de fer mirar per un exorcista qui no cregui en Déu i ignori la història".