Publicitat
Publicitat

La Fundació Arte Y Mecenazgo ha estat creada a iniciativa de La Caixa

S'entreguen a Madrid els primers Premis Arte y Mecenazgo

El col·leccionista José Luís Várez Fisa, la galerista Juana de Aizpuru i l'artista Isidoro Valcárcel Medina, els primers guardonats

La Fundació Arte y Mecenazgo ha celebrat avui a Madrid la primera edició dels seus premis, amb els que han reconegut “els principals referents en l'estímul de l'escena artística espanyola”. Els guardonats han estat el col·leccionista José Luís Várez Fisa, la galerista Juana de Aizpuru i l'artista Isidoro Valcárcel Medina.

Pel valor i la rellevància de la seva col·lecció, fruit de la dedicació de gran part de la seva vida a comprar art buscant l'oportunitat de portar de tornada a Espanya obres d'artistes del nostre país, i per la seva col·laboració continuada amb les institucions públiques i privades en la difusió de l'art”, l'empresari José Luís Várez Fisa (Barcelona, 1928) ha estat premiat en la categoria de col·leccionistes.

  La trajectòria de la galerista Juana de Aizpuru ha estat reconeguda “per la seva contribució al desenvolupament de la creació artística a Espanya, amb una trajectòria professional de quatre dècades en què ha contribuït a la difusió i el suport dels artistes”. Aizpuru rebrà 40.000 € que aniran que es destinaran al desenvolupament d'un projecte que contribueixi al posicionament i reconeixement d'un artista de la seva galeria.

A la categoria Artista s'ha reconegut la trajectòria professional i la coherència de la carrera d’Isidoro Valcárcel Medina, amb un premi dotat de 50.000 €, 20.000 € dels quals es destinaran a desenvolupar un projecte editorial sobre la seva obra o trajectòria. Segons els membres del jurat, Valcárcel Medina “és un referent de l'escena artística espanyola. Destaca per la coherència de les seves propostes, alhora interessants i estimuladores, i el rigor de la seva investigació en els llenguatges de l'art, reivindicant el seu caràcter efímer”.

Carlos Fitz-James Stuart, duc de Huéscar, Felipa Jove, presidenta de la Fundació María José Jove i el farmacèutic i empresari Joan Uriach han estat els membres del jurat en la categoria de col·leccionistes. La directora de LABoral, en Centre d'Art i Creació Industrial de Gijón, Juan Ignacio Vidarte, director general del museu Guggenheim de Bilbao i l'empresari Mario Rotllant ho han estat en la categoria de galeristes i Francisco Calvo Serraller, Catedràtic d'Història de l'Art Contemporani de la Universitat Complutense de Madrid, Lynne Cooke, subdirectora de Conservació, Investigació i Difusió del Museu Reina Sofía i Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern en la categoria d'artistes.

La Fundació, creada a iniciativa de "la Caixa" i d'importants personalitats vinculades al món de l'art, ha instituït els Premis Arte y Mecenazgo amb la finalitat de distingir la tasca de les parts implicades en el procés de creació i divulgació de l'art – artistes, galeristes i col·leccionistes – destacant la seva professionalitat i el paper que desenvolupen com a impulsors del sector. Aquests reconeixements, amb vocació anual, són una mostra del suport de la Fundació al sector de l'art espanyol per contribuir a enriquir el patrimoni artístic del país. Tots els guanyadors han rebut una escultura de Miquel Barceló, que l'artista ha donat a la fundació.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT