MÚSICA
Cultura 22/09/2011

El Future Music Forum debat a Barcelona les noves tendències de la indústria musical

Barcelona es converteix durant dos dies en la capital europea de la indústria musical digital amb unes jornades que compten amb la presència de professionals del sector

Ara
2 min
Future Music Forum

BarcelonaProfessionals internacionals del món de la música es reuneixen al Macba de Barcelona el 22 i el 23 de setembre en el marc de la segona edició del Future Music Forum, unes jornades per analitzar el futur de la indústria musical digital.

Propietaris de segells i companyies discogràfiques, mànagers, empresaris de la indústria musical i tecnologia i analistes de consum debatran sobre un dels sectors que més canvis ha patit en els darrers anys. Segons un informe de la International Federation of the Phonographic Industry, el mercat de la música digital ha experimentat un espectacular creixement del 1000% entre el 2004 i el 2010. El mateix informe estima que l’any 2015 hauran desaparegut 1,2 milions de llocs de treball en les indústries creatives europees a causa de la pirateria. A Espanya, on actualment el 45% dels usuaris actius d’internet usen serveis sense llicència, les vendes de música han caigut un 55% entre el 2005 i el 2010.

Per debatre sobre aquestes qüestions el Future Music Forum compta amb la participació de Dave Kusek, del Berklee College of Music (Boston), i Angel Gambino (nomenada una de les millors 100 persones executives i empresàries per la revista Wired) com a convidat especial i oradora secundària, respectivament.

Entre els temes proposats destaca la sincronització musical, l’streaming, la promoció musical a Facebook, el paper de la música als jocs socials, o la música i els dispositius mòbils –clau en la innovació d’aquest sector–, entre d’altres.

Representants de Rootmusic –aplicació que permet crear una pàgina amb la informació i música d’una banda per publicar-la a Facebook–, Sony Music, Domino Records –discogràfica britànica independent amb noms com Franz Ferdinand o Artic Monkeys– o Compost Records –un dels segells amb més nom pel que fa a noves músicques– exposaran també el seu parer.

stats