Publicitat
Publicitat

El raper GZA branda espases líquides a l'Apolo

Directe i expeditiu. Així es va mostrar el novaiorquès Gary Grice, àlies GZA, que venia a interpretar el seu disc Liquid swords (1995), considerat una obra mestra del hip-hop dels anys 90. L'MC dels Wu-Tang Clan es va ventilar el disc en menys d'una hora, que va esquitxar, això sí, amb algunes rimes d'Enter the Wu-Tang Clan (36 Chambers) (1994), el disc amb què ell i els seus cosins RZA i Ol' Dirty Bastard van revolucionar el hip-hop dels anys 90 des de Staten Island, Nova York.

En concerts recents, The Genius -aquest és l'altre àlies de GZA- ha comptat amb aparicions de membres destacats del món del rap com Rahzel, Jean Grae i Pharoahe Monch, però a l'Apolo en va tenir prou amb l'ajut d'un DJ per escalfar un públic relativament jove, que el va rebre a crits de "Wu-Tang, Wu-Tang!" i que el té per una autèntica icona del hip-hop.

Amb un so cru, poc donat a subtileses però molt efectiu, el raper va alternar els temes de Liquid swords amb peces del grup mare com Bring da Ruckus , que van acabar d'encendre els assistents. Amb una posada en escena espartana, GZA va demanar ajuda al públic, que va respondre sorollosament als crits de "Bring some noise " i " Is Barcelona in the house? " A canvi, The Genius saltava entre els assistents i escopia els versos farcits d'imatgeria ninja amb què s'erigí com l'escriptor més inspirat del clan i demostrava que ell i els Wu-Tang són gairebé una mateixa cosa. De fet, a Liquid swords , produït per RZA, hi participava tota la colla, com si fos un disc més dels de Staten Island.

Conferenciant a Harvard

GZA, que ara fins i tot imparteix conferències a Harvard i ha promès un Liquid swords 2 que no acaba d'arribar mai, va fer la feina i encara va deixar temps perquè els assistents correguessin a veure la segona part del Barça-Madrid. Va deixar amb ganes de més, però abans d'abandonar la sala encara es va fer un fart de signar autògrafs.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT