Cultura 08/09/2011

Gairebé 40 grups actuaran enguany al Barcelona Acció Musical

El festival de música independent se celebrarà el 22, 23 i 24 de setembre a Barcelona, coincidint amb la Mercè

Acn
2 min
Plaça de Sant Jaume durant un concert de la Mercè

BarcelonaEl BAM, festival musical associat a les festes de la Mercè però amb un perfil independent i cartell propi, ha programat enguany una trentena llarga de grups en sis emplaçaments de Barcelona. La selecció de grups és acurada i aproparà als barcelonins propostes musicals de qualitat, moltes de les quals desconegudes per al gran públic. Els noms propis del certamen són, possiblement, Antònia Font, Mazoni, Astrud & Col·lectiu Brossa, Guillamino, Dr Chinarro o Mando Diao.

Però pels escenaris de la plaça del Rei, plaça Reial, plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines i Parc del Fòrum desfilaran altres grups emergents o consolidats entre minories com Cuchillo, Anímic, Aloe Blacc, El Petit de Cal Eril o Za!. Coincidint amb la celebració de la Mercè a Barcelona, el BAM torna un any més per complementar la programació festiva amb la selecció musical de perfil més independent i jove.

Les nits del 22, 23 i 24 de setembre sis espais de la ciutat acolliran escenaris pels quals desfilaran prop de 40 grups, entre bandes i DJ. La plaça del Rei aposta, en paraules del director del certamen, Carles Conesa, per "l'intimisme i el preciosisme" amb les actuacions de Remate i Astrud & Col·lectiu Brossa (dijous), Bedroom, Aními i Villagers (divendres) i Renaldo & Clara, Maïa Vidal, John Vnderslice i Little Scream (dissabte).

La plaça Reial serà el punt de trobada dels "sons clàssics i folklòrics" amb Pez i Los Tiki Phantoms (dijous), The Excitements, Aloe Blacc i Jc Brooks & the uptown sound (divendres) i Estúpida Erikah, Senior i el cor brutal, Sr. Chinarro i Grupo de expertos Solynieve (dissabte).

A la resta d'escenaris, els concerts s'han programat únicament per a les nits del divendres 23 i dissabte 24. És el cas, per exemple, de la plaça dels Àngels, on divendres actuaran Za!, Wu Lyf i Man Man, i dissabte, Cuchillo, Portico Quartet i King Midas Sound.

A la plaça Joan Coromines, on "manen l'hedonisme i l'extravagància" -sempre en paraules de Conesa-, s'hi veuran Evripidis and his tragedies, Guillaminoa i Rita Indiana y Los Misterios (divendres), i Single, Parade i Javier Mena (dissabte). Al Parc del Fòrum, divendres actuaran Carlos Cros y los 400 golpes, El columpio asesino i Lory Meyers. Dissabte, ho faran El Petit de Cal Eril, Mazoni i Antònia Font.

La programació al Fòrum es completa amb L'Electro BAM', en el qual s'oferiran les sessions dels dj VJ Slurp TV, Wooky, Pulshar, Zomby, Lasers, Pional i Mondkopf.

Concert central

Al marge d'aquests espais, l'Antiga Fàbrica de Damm torna a acollir el concert principal del certamen, dissabte 24. Enguany, els tres grups escollits són els catalans 4rt1a (Quart Primera), els francesos Herman Dune (populars des d'aquest estiu per haver posat música al darrer espot d'una coneguda marca de cervesa) i els veterans Mando Diao.

El BAM també acollirà una de les fases semifinals del Concurs de Maquetes Sona 9, que organitza el Grup Enderrock, Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Els concerts es faran a la Plaça de Catedral dissabte 24 a la tarda, i hi participen Alls Nous Piquen, Els Catarres i Mar Abella.

stats