El Born Centre Cultural acollirà la Gran Gala del Bestiari Festiu

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya celebrarà la primera edició dels premis Best el 29 de novembre, amb la intenció que la cita es pugui estendre a nivell europeu

La tradició del bestiari festiu català té una cita al Born Centre Cultural a la Gran Gala del Bestiari Festiu, una trobada inèdita a tot Catalunya el 29 de novembre amb un objectiu molt clar: internacionalitzar la cultura catalana i poder establir el 24 de novembre com el Dia Europeu del Bestiari Festiu. L'acte estarà conduït pel periodista Xavier Grasset.

L'exposició i exhibició de les figures de bestiari festiu seran el punt de sortida d'una jornada en què les bèsties populars seran les protagonistes d'una tradició que va començar al teatre medieval de les processons de Corpus. Aquests premis, inaugurats aquest any, reconeixeran les entitats federades a l'agrupació en diverses categories i nomenarà l'ambaixador del bestiari pel 2015 per poder impulsar el Catàleg del Bestiari Festiu Europeu.

En aquesta primera edició, l'ambaixador serà el periodista Jordi Margarit, que serà l'encarregat de representar les més de 200 entitats que formen part de l'agrupació davant la societat i la premsa. La jornada s'iniciarà a les 11 h amb una exposició de bestiari festiu al Born Centre Cultural i amb el lluïment i ballada de les figures a la plaça Comercial del Born. A les 18:30 h començarà la Festivitas Bestiarum, la Nit del Bestiari Festiu, nascuda per ser la festa de referència del bestiari festiu a Catalunya, on es lliuraran els premis Best.