Cultura 01/06/2012

La Roca Gallery exposa la Nova York de Francesc Català-Roca

La galeria presenta una exposició inèdita amb una cinquantena de les fotografies que Català-Roca va fer a la ciutat dels gratacels

Ara
1 min
Una de les imatges de l'exposició 'Francesc Català-Roca. Nova York, arquitectura en color' / ROCA GALLERY

BarcelonaLa Roca Gallery ha presentat aquest divendres al migdia Francesc Català-Roca. Nova York, arquitectura en color', una exposició inèdita que recorda la rellevància que l'arquitectura té en la trajectòria de Català-Roca –està considerat com el gran fotògraf de l'arquitectura catalana contemporània– i l'atracció que va tenir per la ciutat dels gratacels. "Nova York és una ciutat fascinant i fascinadora", va afirmar el mateix fotògraf. La mostra inclou 54 fotografies.

"La visió que Català-Roca tenia de Nova York era neta, fresca. No parlava idiomes, absorbia només que el que els seus ulls podies captar, sense cap matís ni interpretació, La ciutat era un espectacle constant d'imatges i color", ha dit Jaume Orpinell, el comissari de la mostra, durant la presentació.

Nova York és probablement, per darrera de Barcelona i Madrid, la ciutat on més va treballar Català-Roca. Les fotografies incloses dins l'exposició posen recorden com el va sorprendre la dimensió de la ciutat, el seu caràcter cosmopolita. L'arquitectura va ser, però, el que més el va captivar, i concretament les façanes planes de vidre i l'alçada dels edificis. A partir d'aquests elements va crear innombrables reflexes i jocs compositius que es van sumar a al seu talent tècnic i a la seca capacitat per trobar els millors punts de vida i el millor moment per disparar les fotografies.

stats