George R.R. Martin diu que els llibres tindran un final diferent de la sèrie 'Joc de trons'

"Són mitjans diferents", argumenta l'autor, que té dos llibres pendents per tancar la saga

L'escriptor George R.R. Martin ha revelat que els dos últims llibres de la saga literària 'Cançó de gel i foc' tindran un final diferent de la sèrie 'Joc de trons' perquè es tracta de "mitjans diferents" i alguns personatges que ja estan morts a la sèrie continuen vius en els seus llibres.

La sèrie, basada en la saga fantàstica de George R.R. Martin, es va separar de les novel·les amb la sisena temporada, ja que llavors els esdeveniments de 'Joc de trons' havien arribat als últims que havien succeït als llibres. Els guionistes David Benioff i Dan Weiss van escriure la seva història amb el vistiplau de l'autor.

"Ells van tenir sis hores per a la temporada final", ha comentat Martin, que espera tenir "més de 3.000 pàgines de manuscrits" entre els dos llibres restants de la saga, sense por d'afegir-n'hi més "si fessin falta més pàgines, capítols i escenes". "Hi ha personatges que no han aparegut a la pantalla, o d'altres que van morir a la sèrie però segueixen vius als llibres", ha recordat el novel·lista sobre les diferències que hi ha entre la seva creació i 'Joc de trons'. "Llibres o sèrie, quin serà el final 'real'? És una pregunta estúpida", ha sentenciat.

Els pròxims llibres

A l'escriptor li queden encara dos llibres per concloure l'extensa saga: 'Vents d'hivern' i 'Somni de primavera'. Del primer, el mateix Martin afirma que l'està escrivint. "Vaig molt endarrerit, ho sé, però es farà. No diré quan... però ho acabaré". El següent posarà fi a més de 20 anys de l'aclamada saga de fantasia èpica.

Així, Martin tanca la polèmica sobre el final de l'aclamada ficció televisiva, que s'ha acomiadat deixant un regust desagradable en els seguidors després de vuit anys en antena. No obstant això, l'univers de 'Cançó de gel i foc' continuarà: a més dels tres 'spin-offs' que prepara la HBO, es rumoreja que podria arribar una sèrie centrada en els viatges d'Arya a l'oest de Ponent.

Més continguts de