Cultura 30/06/2012

Gerard Quintana i Jordi Batiste porten el Dylan més compromès a l'Ateneu

Els dos músics van estrenar aquest divendres a la nit l'espectacle basat en cançons del cantautor nord-americà 'Tornarem a ser lliures'

Acn
1 min
Gerard Quintana i Jordi Batiste durant el concert 'Tornarem a ser lliures' / ACN

BarcelonaGerard Quintana i Jordi Batiste van estrenar aquest divendres a la nit a l'Ateneu Barcelonès el seu nou espectacle conjunt inspirat en cançons de Bob Dylan, 'Tornarem a ser lliures'. Com van fer fa més d'una dècada amb 'Els miralls de Dylan', els dos músics catalans tornen a versionar el cantautor, però aquest cop han agafat les cançons més crítiques, que, segons va declarar Quintana, "són vehicles de l'energia del canvi" i representen tota una generació "que va fer la seva revolució particular als anys 60".

Amb una formació molt austera de dos músics alternant guitarres i altres instruments de corda, Quintana i Batiste van confegir un repertori de més de vint cançons que "semblen fetes ahir mateix", en paraules del músic gironí. I és que això és el que reivindica l'espectacle: la vigència de les lletres del cantautor en un context social, polític i econòmic molt diferent però que ens condueix, segons Quintana, cap a "la necessitat de defensar uns drets que estem perdent".

El debut d'aquesta particular nova entrega d''Els miralls de Dylan' va exhaurir fa uns dies les entrades per aquest divendres a l'Ateneu. No obstant, encara n'hi ha de disponibles pel segon concert que hi faran aquest dissabte a la nit.

stats