Cultura 29/01/2014

Girona serà un gran plató de videoart en el primer Festival Internacional de Mappings

El certamen tindrà lloc del 30 de juliol al 3 d'agost en diverses façanes del centre de la ciutat

1 min

Girona es convertirà, del 30 de juliol al 3 d'agost, en la seu del primer Festival Internacional de Mappings. La ciutat i el seu patrimoni historicoartístic seran un gran plató de videoart en el qual diferents artistes d'arreu del món competiran en un concurs perquè les seves obres formin part d'un itinerari per alguns dels espais emblemàtics de la ciutat. Alguns dels escenaris que formaran part d'aquest itinerari són l'edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, l'edifici consistorial, el Centre Cultural La Mercè, l'edifici de Les Àligues, la Casa Pastors, l'edifici de Correus i les escales de Sant Martí. El festival neix també amb la voluntat de ser un punt de trobada del sector de les arts audiovisuals i del videoart.

"Es tracta d'una proposta molt atractiva que ens situa en un circuit internacional de creadors joves i de futur. A més, podrem donar a conèixer l'atractiu cultural i turístic de la ciutat vinculant-lo a llenguatges de creació visuals molt moderns. Hi participaran equips multidisciplinaris d'arreu del món que treballaran amb total llibertat creativa i permetran elaborar propostes efímeres que s'hauran de gaudir a Girona en aquelles dates, contribuint a ampliar l'oferta cultural i turística de la ciutat", ha manifestat l'alcalde, que ha assegurat que el festival neix amb vocació de continuïtat i d'anar-se repetint any rere any.

Durant el 2013 ja s'havien fet dues activitats de 'mapping'. La consolidació de la Girona Film Office, constituïda el 2008 amb l'objectiu de promoure la ciutat com a plató cinematogràfic i per sessions fotogràfiques, i la creació del BLOOM el 2012, centre tecnològic d'excel·lències especialitzat en 3D, realitat augmentada i mapping, han contribuït també a l'aposta de Girona per aquest nou festival.

stats