Sony reuneix en una capsa de 81 discos les millors gravacions de Glenn Gould

El pianista canadenc és mundialment conegut pels dos enregistraments de 'Les variacions Goldberg' de Bach

El pianista canadenc Glenn Gould torna a estar d'actualitat més de tres dècades després de la seva mort gràcies a 'Glenn Gould remastered - The complete album collection', una edició limitada formada per 81 discos i un LP, amb el millor dels seus enregistraments, que ha sortit a la venda aquest divendres. Inclou també un llibre de 416 pàgines que conté notes originals, moltes escrites pel mateix Gould, una gran quantitat de documents, fotografies, informació discogràfica i un nou assaig introductori a càrrec del biògraf del pianista, Kevin Bazzana, segons informa Sony .
 
La col·lecció inclou obres de Bach, Beethoven, Mozart, Richard Strauss, Schönberg, Wagner, Schumann, Brahms o Haydn, entre d'altres, així com composicions pròpies del canadenc i alguna miscel·lània com ara l'àlbum dedicat a la música canadenca del segle XX o el que dedica a William Byrde i Orlando Gibbons.
 
Glenn Gould (1932-1982) va publicar el seu primer disc l'any 1956, 'Les variacions Goldberg de Bach', que el va portar a ser considerat com un dels intèrprets clàssics més brillants i originals del seu temps ( Thomas Bernhard en parlaria a 'El malaguanyat'), i així es va convertir l'any 1957 en el primer nord-americà a presentar a la Unió Soviètica després de la Segona Guerra Mundial. El 1964 es va retirar dels escenaris per dedicar-se a la gravació, el treball en la televisió, la creació d'innovadors documentals de ràdio, i l'escriptura d'articles i assajos.

Més continguts de