Publicitat
Publicitat

Gloria Gaynor i Charlie Winston, entre els primers confirmats del Black Music Festival

El cartell també inclou The Suffers, Jalen N'Gonda, Chinese Man, Paula Valls i Gospel Viu Choir

La música negra torna a Girona. El Black Music Festival acollirà entre el 2 i el 19 de març concerts de Gloria Gaynor, The Suffers & Jalen N'Gonda, Chinese Man i Gospel Viu Choir. En la seva setzena edició, a més, el festival s'expandeix amb un concert de Charlie Winston a la Sala Barts de Barcelona el primer dia del festival i de Paula Valls a Reus l'11 de març, que se sumaran al ja habitual concert a Perpinyà. El gruix d'actuacions del festival es donarà a conèixer al febrer.

Tothom coneix el famós 'I will survive' de Gloria Gaynor, però el Black Music Festival vol reivindicar el 40 anys de trajectòria de l'artista nord-americana, considerada una de les grans dives de la història, que ha brindat èxits com “Never can say goodbye”, “I am what I am”, “Reach out I’ll be there” o “Can’t take my eyes off you”. En els últims anys ha participat a la cerimònia dels premis Grammy, ha protagonitzat concerts multitudinaris i ha estat guardonada amb el premi Celebration Of Inspiring Women Award i amb el premi Martin Luther King Jr.

Un altre pla fort del festival és Charlie Winston, que barreja soul, folk, pop i electrònica en la seva música i que ja va trepitjar Catalunya l'any 2010 al Festival Cruïlla. El seu segon disc, 'Hobo', va ser disc de platí el 2009 i l'any següent va rebre el premi EBBA (European Border Breakers Awards). Al festival de Girona interpretarà temes dels seus quatre discos, l'últim dels quals, 'Curio City', ha estat influenciat per la música d'Alt-J, Jon Hopkins i Kavinsky. 

En l'àmbit de la música soul hi ha els nord-americans The Suffers, que han estat convidats als festivals més importants del gènere, que actuaran juntament amb Jalen N'Gonda. També hi ha una proposta que barreja rap, funk, dub, reggae i jazz: Chinese Man, un trio que ha participat en festivals de tota Europa i al famós Festival de jazz de Montreal amb "la missió de difondre l’esperit zen arreu del món".  

En l'escena catalana el programa ofereix els espectacles de Paula Valls i Gospel Viu Choir. Valls presentarà el seu disc 'Black and White', una compilació de temes molt propers a la música negra i cantats per una veu jove, enèrgica i càlida. El grup de gospel, que és reconegut per fer el millor gospel modern de l'actualitat a Catalunya, interpretarà el seu espectacle 'Reload', que ha tingut un gran èxit amb tres-centes actuacions i 170.000 assistents. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT