Publicitat
Publicitat

Política Cultural

González-Sinde es dóna de baixa de la SGAE

Ho ha fet per carta, sense explicitar-ne els motius

La ministra de Cultura en funcions, Ángeles González-Sinde, ha sol·licitat donar-se de baixa de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Sabino Méndez, portaveu de la junta directiva, ha lamentat i confirmat la baixa de la guionista, i reconeix que els ha resultat "xocant" i "sorprenent", ja que l'entitat de gestió es troba en aquests moments en un procés de renovació.

Abans de l'1 d'octubre, la SGAE va rebre una carta de González-Sinde en què la política i guionista demanava liquidar els seus comptes i donar-se de baixa de l'entitat a partir de l'1 de gener del 2012. Méndez assegura que la carta ha arribat a la comissió rectora de la SGAE recentment i assenyala que en aquesta missiva no consten els motius de la baixa.

No obstant això, Méndez al·lega que veuen aquesta baixa "des del punt de vista del soci" i precisa que en aquestes últimes setmanes el nombre de baixes o altes en l'entitat no han oscil·lat de manera "significativa".

Precisament avui la SGAE decideix en una assemblea general extraordinària a Madrid si aprova la proposta de reforma del seu sistema electoral que, entre altres mesures, amplia en un 154 per cent el nombre de socis amb dret a vot, amb vista a les eleccions del pròxim 16 gener. La junta directiva que sortís d'aquests pròxims comicis seria representativa del col·lectiu autoral i abordaria, amb aquesta legitimitat, la refundació estructural de la nova SGAE que els socis reclamen.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT