Cultura
Cultura 12/10/2011

Google fa un homenatge al pioner de l'animació amb argila, Art Clokey

El buscador 'online' presenta un 'doodle' animat per commemorar el 90è aniversari del naixement d'Art Clokey. Va popularitzar l''stop motion' amb personatges com Gumby i el cavall Pokey

Ara
1 min
'Doodle' en homenatge a Art Clokey

BarcelonaGoogle torna a sorprendre amb un dels seus doodle. Avui la capçalera de la pàgina del cercador està dedicada al norantè aniversari d'Art Clokey, considerat un dels pioners de l'animació 'stop motion'.

En aquesta ocasió, el cercador ha transformat el logotip en boles d'argila de colors i un dau infantil. La bola verda es transforma de seguida en el cèlebre Gumby, el personatge de color verd jade creat per Clockey com a part d'un film experimental inspirat en la pel·lícula Fantasia de Walt Disney.

Les altres circumferències es converteixen en el cavall Pokey, company d'aventures de Gumby, i la resta de personatges que apareixien a la sèrie The Howdy Doody Show, emesa durant trenta-cinc anys a la televisió americana: Prickle, un dinosaure groc; Goo, una sirena blava voladora i els Blockheads. Gumby es transforma en circumferència, quadrat i finalment en un cor, en referència a la cançó de la sèrie que feia "si tens un cor, Gumby és part de tu".

Aquest nou doodle, creat per l'animador Anthony Scott i el titellaire Nicole LaPointe-McKay, coincideix amb el llançament de la nova web GumbyWorld, que recull anècdotes, fotografies i films i clips inèdits.

"El Google Doodle és un perfecte homenatge al treball del meu pare", explicava Joe Clokey, el fill de l'animador i creador de la nova web de Gumby, com recull The Washington Post. "La vida d'Art i la seva carrera cinematogràfica eren avançades al seu temps. Li hauria agradat d'estar connectat amb Google d'aquesta manera", afegia Clokey.

stats