Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Google commemora el naixement d'Enric Granados

El motor de cerca celebra el 144 aniversari del naixement del compositor lleidatà amb un 'doodle' commemoratiu a la seva pàgina d'inici

El cercador Google incorpora avui a la seva pàgina principal un doodle amb una il·lustració del compositor i pianista català Enric Granados per commemorar el 144 aniversari del seu naixement . El doodle ha convertit Enric Granados en trending topic a la xarxa social Twitter .

Nascut el 27 de juliol de 1867 a Lleida , Granados , que al doodle apareix assegut al piano i envoltat d'un paisatge natural , és especialment conegut per les seves composicions per a piano i per les suites Goyescas , inspirades en els tapissos de Goya . La carrera musical d'Enric Granados el va portar a finals del segle XIX i principis del XX a ciutats com Barcelona on va crear una escola de piano d'on van sorgir figures com Frank Marshall i Alicia de Larrocha– , Nova York i París, i li va permetre col·laborar amb músics coetanis com Manén i Saint -Saëns. El 24 de març de 1916, durant la Primera Guerra Mundial , el compositor va morir després que un submarí alemany torpedinés i enfonsés el Sussex , el vaixell amb què creuava el Canal de la Mànega amb la seva dona .

Un comitè de Google es reuneix periòdicament per decidir el calendari global d'aquestes il·lustracions especials i també planifica el llançament de doodles exclusius per a cada país . L'Oficina de Patents i Marques Registrades dels Estats Units ( USPTO ) va anunciar a finals de març d'aquest any l'aprovació de la comanda de Google per patentar aquests logotips personalitzats que commemoren efemèrides . Darrerament Google ha celebrat l'aniversari dels naixements de Charles Chaplin, la coreògrafa Marta Graham i el pioner de la guitarra elèctrica Les Paul.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT