Música
Cultura 28/12/2010

Gorillaz, Klaxons, Yeasayer i Atlas Sound regalen música per Nadal

Diversos grups pengen a la xarxa cançons en descàrrega o escolta gratuïta per felicitar les festes als fans. Lady Gaga promet una sorpresa per Cap d'Any

Marta Salicrú
2 min
Gorillaz, 'The fall'

BarcelonaEls nostres Manel no són els únics que aquests dies estan regalant música a la xarxa per felicitar les festes als fans. Gorillaz, Klaxons, Yeasayer i Atlas Sound també han penjat a les seves webs inèdits en descàrrega o escolta gratuïta com a regal de Nadal per als seus seguidors.

Com us explicàvem a principis de desembre, Gorillaz, el grup de hip-hop animat que lidera l'ex-Blur Damon Albarn, ha penjat al seu web un nou disc sencer, The fall. L'àlbum, de quinze cançons i que té com a particularitat que van fer-lo sencer en un iPad, es pot escoltar en streaming al web del grup, però els membres del club de fans de Gorillaz poden descarregar-lo (via Pitchfork).

Per la seva banda, els també britànics Klaxons, que aquest 2010 han publicat el seu segon treball, Surfing the void, han penjat al seu web l'EP Landmarks of lunacy, que pot escoltar-se online o descarregar-se (via Pitchfork). I Atlas Sound, el projecte en solitari del nord-americà Bradford James Cox, cantant i guitarrista de la formació de rock experimental Deerhunter, ha penjat al blog d'aquest grup cinc versions d'Artificial snow, una nadala que Cox va fer per a la compilació anual que fa el seu company de pis, segons explica ell mateix al post de les cançons (via Pitchfork).

Pel que fa a Yeasayer, la formació de Brooklyn no ha regalat cançons noves, però ha posat a disposició dels seus fans el disc enregistrat en directe Live at Ancienne Belgique. L'àlbum es pot adquirir al seu web pel preu que es vulgui pagar per ell, fins i tot de franc, seguint la línia del que van fer Radiohead amb el seu últim treball, In rainbows (2007) (via Pitchfork).

Per últim, Lady Gaga no ha regalat cap inèdit, però el 25 de desembre va publicar un tuit en què desitjava bones festes als seus estimats "petits monstres", que és com es refereix als seus fans, i en què els prometia com a regal de Nadal un anunci al voltant del seu nou treball, Born this way, previst per al 2011, la mitjanit del dia de Cap d'Any (via MTV).

stats