Cultura 12/12/2011

El govern traurà 300 caixes de l'arxiu de Salamanca abans de marxar, segons 'La Razón'

Segons aquest diari, per primera vegada, entre els papers que s'entregaran a Catalunya hi ha material de l'exèrcit, banderes i medalles. El rotatiu ho qualifica de "cursa contrarellotge" per part del govern espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl diari La Razón anuncia que el govern espanyol en funcions acaba la legislatura immers "en els seus vells fantasmes". Explica que es torna a donar protagonisme al Centre de la Memòria Històrica de Salamanca amb un últim enviament de papers a Catalunya –cal recordar que, al setembre, el ministeri de Cultura va fer cessar la directora d'aquest arxiu, María José Turrión, de manera fulminant «per pèrdua de confiança» i que, en el seu lloc, hi ha un director en funcions, Manuel Melgar. Aquesta nova remesa, si s'aprovés, es faria in extremis a només unes quantes jornades que el Partit Popular entri a la Moncloa.

El rotatiu editat a Madrid destaca que demà dimarts el patronat d'aquesta institució es reunirà en el ministeri de Cultura, una trobada que es fa cada vegada que s'envien documents i que ha d'aprovar o rebutjar la gestió i decidir quins arxius es remeten a la Generalitat. La Razón assegura que aquesta remesa "afectarà diversos milers d'expedients" i parla de més de 4.000 documents continguts en 300 caixes. En elles hi ha carnets, expedients, circulars, correspondència, cartells, medalles, segells i documents relacionats amb particulars i entitats. D'altra banda, també hi hauria, segons el diari, una part de documentació militar i un nombrós grup de banderes de les quals no es coneix la procedència. Seria, doncs, la primera vegada que es dóna sortida a la documentació de l'exèrcit.

stats