Cultura 22/03/2012

El Govern dóna un nou impuls la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya

La Generalitat aposta per enfortir el teixit dels 8 centres d'art contemporani distribuïts arreu del territori. Conxita Oliver en serà la coordinadora

Acn/ara
2 min

BarcelonaEls centres d'arts visuals de distribuïts arreu de Catalunya treballaran d'una manera més coordinada per acostar l'art contemporani a la societat i enfortir el teixit artístic. La Generalitat i els ajuntaments dels municipis on es troben el Bòlit, el centre d'art contemporani de Girona, l'ACVic Centre d'arts Contemporànies, el Centre d'art Can Xalant de Mataró, la Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, el Centre d'art de Tarragona, La Panera de Lleida, Lo Pati d'Amposta i el futur Centre d'art contemporani de Barcelona que s'ubicarà a la fàbrica Fabra i Coats han renovat avui la Xarxa d'Arts Visuals de Catatalunya, que comptarà amb una aportació del Govern d'1,1 milions d'euros. EL 2011 van rebre 946.000 euros.

En conjunt, els vuit centres -poden arribar a ser nou- concentren 46 exposicions, 438 activitats i acumulen quasi 60.000 visitants. El departament de Cultura i cada ajuntament membre de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals signaran un contracte programa on es definiran els objectius, les responsabilitats i els indicadors per cada centre. Cada contracte programa estableix l'objectiu d'incrementar el nombre de visitants, optimitzar els recursos disponibles per destinar-los a activitat, fomentar la coproducció, coparticipació i el cofinançament amb altres equipaments públics nacionals i internacionals, programar activitats de creadors de diverses disciplines, incentivar les gires de les exposicions i organitzar activitats educatives relacionades amb l'art contemporànies.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat la iniciativa perquè ordena un conjunt de centres d'art i possibilita la interacció, la dinamització, i reforça el sistema de producció artístic català. "Ara només falta el reforç al sistema de galeries i fires, que també està sobre la taula", ha dit.

La Xarxa de Centres d'Arts Visuals va sorgir el 2010 i a partir d'ara estarà formada per un consell de regidors, una comissió executiva i una coordinadora, Conxita Oliver, i compta amb el suport del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i l'Arts Santa Mònica.

stats