ÒPERA
Cultura 15/01/2012

Els treballadors del Liceu "indignats" amb el possible ERO

El comitè d'empresa carrega contra la direcció i rebutja de pla l'expedient: "Exigim una alternativa a l'expedient i una programació més econòmica"

Laura Serra
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu es va reunir dissabte per valorar les informacions aparegudes a la premsa sobre la possibilitat que el teatre faci un ERO temporal que afecti tota la plantilla i que comportaria acomiadaments de cara al 2012, tal com informava l'ARA dissabte.

Els treballadors estan "sorpresos i indignats" perquè l'empresa no s'ha volgut reunir amb ells per notificar-los aquesta possibilitat. En un comunicat critiquen que hagin de "cedir drets laborals (una vegada més)" i que "no es parli de la mala gestió econòmica i artística dels directius del teatre", que "han estat incapaços de preveure una davallada anunciada d'ingressos públics, potenciar la captació de recursos privats i coordinar un pla de viabilitat". L'atac a l'empresa també inclou la desconfiança que els genera pel fet que ja s'havia signat un acord per flexibilitzar la plantilla –fet que havia obligat a tancar el teatre el mes de setembre.

"La cancel·lació de títols no és tan sols un desprestigi per al Gran Teatre del Liceu, sinó que és un estalvi d'entrada que és un perjudici a la llarga (abonats, cancel·lació de contractes de cantants, inactivitat dels cosses del teatre...)". El comitè d'empresa proposa alternatives artístiques com una programació més econòmica en cas que s'hagin de cancel·lar òperes i ballets", com sembla que passarà si s'aplica l'ERO. "Exigim a la direcció que plantegi una alternativa a l'ERO", afirmen al comunicat, assegurant que un teatre d'òpera ha de poder ser viable amb un pressupost de 46 milions.

"Qualsevol de les mesures que la direcció general contempla atempten contra la cultura i faciliten la destrucció progressiva d'una institució tan important, emblemàtica i arrelada del país com és el Gran Teatre del Liceu".

stats