CLÀSSICA
Cultura 19/07/2012

Els treballadors del Liceu demanen un mediador perquè no han arribat a un acord per signar el conveni col·lectiu

El comitè d'empresa es queixa de falta de transparència i afirma que hi ha hagut amenaces d'acomiadaments

Ara
1 min
Els treballadors del Liceu van organitzar una primera manifestació el 22 de gener  per protestar contra la possibilitat d'un ERO que ahir es va fer realitat.

BarcelonaEl comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu ha demanat aquest dijous la mediació en el conflicte col·lectiu que mantenen amb l'empresa del teatre "per incompliment del pacte signat entre el comitè d'empresa i la Fundació Gran Teatre del Liceu amb data 22 de febrer del 2012". L'objectiu és arribar a signar un nou conveni col·lectiu després de la crisi que va patir el teatre a principis d'any amb una amenaça d'ERO i de vaga.

L'acord al qual van arribar les parts obligava a signar un nou conveni abans del 15 de maig de 2012. Després van acordar una pròrroga fins al 15 de juliol, però ara tampoc hi ha acord. Segons els treballadors, hi ha "falta de transparència en la informació rebuda sobre l'aportació econòmica feta a la Fundació Gran Teatre del Liceu" i no han rebut "la informació de quan i com es retornaran els diners cedits".

Els treballadors també apunten que el nou pla director que van signar i aprovar els administradors del centre aquest dilluns (vàlid fins al 2016-2017) contempla una reducció de les despeses d'estructura i, més concretament, una reducció de la massa salarial directament atribuïda al personal intern del Gran Teatre del Liceu. "Aquesta retallada ens fa témer el pitjor, que es tradueixi en més acomiadaments, o baixades de sou, després dels sacrificis realitzats pels treballadors", apunten des del comitè d'empresa, que afirma que s'han rebut amenaces d'acomiadaments.

stats