Publicitat
Publicitat

SECTOR EDITORIAL

Mor el fundador del Grupo Anaya, Germán Sánchez Ruipérez

L'editor de 85 anys es trobava descansant a la República Dominicana i va tenir un petit accident domèstic fa dos dies, del qual no s'ha recuperat

L'editor Germán Sánchez Ruipérez , fundador del Grup Anaya , ha mort aquesta matinada als 85 anys a la República Dominicana , ha informat el director de la Casa del Lector i exministre de Cultura, César Antonio Molina . Sánchez Ruipérez es trobava a l'illa amb la seva dona , Ofèlia , descansant. Fa dos dies es va quedar adormit mentre escrivia en el seu ordinador i es va copejar el cap, i tot i que la contusió no semblava greu , va ser ingressat en un hospital i finalment ha mort .

Sánchez Ruipérez ( Peñaranda de Bracamonte , Salamanca , 1926) va fundar l'editorial Anaya el 1959 , el 1983 va crear la Fundació que porta el seu nom i el 1989 va comprar l'Editorial Amèrica , que va vendre 3 anys després a l'empresari mexicà Emilio Azcárraga ( Televisa )

"Va ser un home que es va fer a ell mateix, va començar publicant llibres que la seva dona distribuïa en vespa per Salamanca", ha explicat el director de l'Instituto Cervantes. Va començar sent llibreter, va decidir ser editor i va buscar el millor assessorament per crear el grup Anaya, que de seguida va dedicar-se als llibres educatius i al foment de la lectura. Aquesta ha estat la seva gran obsessió, motiu pel qual l'últim projecte creat des de la seva fundació va crear La Casa del Lector.

La família de Sánchez Ruipérez tracta en aquests moments d'agilitar al màxim els tràmits per a la repatriació a Espanya del cos de l'editor . A més , Molina ha avançat que se celebrarà un acte el proper dimecres a Salamanca , ciutat en què el mort va iniciar la seva trajectòria com a editor i que acull la seu de la Fundació cultural que porta el seu nom , dedicada a la difusió i extensió de la cultura del llibre i de la lectura .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT