Publicitat
Publicitat

MÚSICA

La Guàrdia Civil registra la SGAE

Una operació d'Anticorrupció que investiga un suposat delicte d'apropiació indeguda pel qual el president de la societat, Teddy Bautista, serà posat a disposició judicial

La Guàrdia Civil està registrant aquest matí la seu de la Societat General d'Autors i Editors ( SGAE ) en el marc d'una operació d'Anticorrupció que investiga un suposat delicte d'apropiació indeguda pel qual el president de la societat , Teddy Bautista , serà posat a disposició judicial .

Així ho han informat a Efe fonts de la investigació , que han concretat que aquesta operació s'ha obert arran d'una denúncia que una altra societat va presentar fa dos anys davant la Fiscalia Anticorrupció per apropiació indeguda .

Les mateixes fonts han assegurat que, a més de Teddy Bautista , dues persones seran posades també a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional , del qual és titular el jutge Pablo Ruz .

L'operació està promoguda per la Fiscalia Anticorrupció, que fa dos anys investiguen presumptes delictes de desviació de fons i apropiació indeguda. La Fiscalia Anticorrupció va presentar a l'Audiència Nacional una denúncia dirigida contra la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) per un suposat desviament de fons en les seves activitats, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

L'escrit del Ministeri Públic, que va ser presentat fa unes setmanes davant el Deganat de l'Audiència Nacional, respon a unes diligències prèvies obertes per aquest departament arran d'una denúncia que van presentar al novembre de 2007 l'Associació d'Internautes, l'Associació d'Usuaris de Internet, l'Associació Espanyola de Petites i Mitjanes Empreses d'Informàtica i Noves Tecnologies (APEMIT) i l'Associació Espanyola d'Hotelers Víctimes del Cànon (VACHE).

La denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, es basava en l'aparició en diversos mitjans de comunicació de diverses "suposades il·licituds comeses en la gestió econòmica dels recursos de la SGAE".

Els internautes denunciaven que els directius de l'entitat havien format una trama societària d'empreses filials al voltant de la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE) en què les quantitats recaptades en concepte de gestió de drets d'autor s'invertien en activitats lucratives per les mateixes.

Segons aquestes associacions, l'entitat denunciada incomplia, d'aquesta manera, "el mandat legal que li exigeix que el repartiment dels drets recaptats s'efectuï equitativament entre els titulars de les obres o produccions utilitzades, ja que suposadament s'estaria destinant aquesta recaptació a mantenir empreses privades, que ho són dels seus socis i que a més envolten un ànim de lucre prohibit expressament per llei ".

Segons la seva opinió, aquestes activitats podrien ser constitutives dels delictes d'apropiació indeguda, estafa i frau de subvencions que serien imputables als responsables de les empreses que haurien dut a terme la "malversació" dels seus recursos econòmics i, de forma subsidiària, al Ministeri de Cultura, com "principal fiscalitzador d'aquest tipus d'associacions".

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de