Música
Cultura 08/06/2012

Pep Guardiola i Lluís Llach interpreten 'Ara mateix' de Miquel Martí i Pol amb Sílvia Pérez Cruz

Sisa ha obert el concert benèfic organitzat per la Fundació Lluita Contra la Sida al Palau Sant Jordi

Ara
3 min

BarcelonaCom estava previst, Sisa va obrir divendres el concert del Sant Jordi amb 'Qualsevol nit pot sortir el sol', interpretada amb banda i amb Manu Guix al piano. Tot seguit, Guix va fer una versió soul de 'Que tinguem sort'. La següent a aparèixer a l'escenari va ser Marina Rossell. "Mira que si no canto 'La gavina'...", va dir la cantant abans d'interpretar-la tota sola amb la guitarra.

Sense donar treva, el repertori va continuar amb 'El cant dels ocells' cantat per Miguel Poveda, a qui Marina Rossell va presentar com una veu que quan ella la sent no pot respirar. El 'cantaor' badaloní en va fer una versió d'aires jazz i flamenc amb Joan Albert Amargós i Juan Gómez 'Chicuelo'.

Sílvia Pérez Cruz, riallera i seductora, va recordar que dijous va ser l'aniversari de Toti Soler abans de cantar amb ell 'Paraules d'amor' de Serrat. Els més de 14.000 espectadors la van recompensar amb un gran aplaudiment que va precedir l'aparició més esperada de la nit. Lluís Llach i Pep Guardiola es van abraçar, amb el públic dret. Mentre Llach tocava el piano i Pérez Cruz cantava 'Ara mateix', amb lletra de Martí i Pol, Guardiola se'ls mirava. L'exentrenador del Barça va començar a recitar el poema mirant un llibre. El públic va aplaudir amb força mentre Pérez Cruz tornava a cantar. El trio va tancar l'actuació saludant el públic mentre se sentien crits d'independència. Aquí va acabar la primera part del concert.

Un Empordà rumber

El segon bloc el van obrir els Lax'n'Busto amb 'Llença't', amb el Sant Jordi ballant. Van marxar ràpidament per cedir l'escenari a Pep Sala i Gemma Recoder, que va recordar que vivim "temps difícils". "Quan els catalans ens unim, no ens para ningú", va dir Recoder. Tot seguit Sala va engegar 'El tren de mitjanit'. Després va arribar el torn de Gerard Quintana i els Sabor de Gràcia comandats per en Sicus. "Com a gitano català del barri de Gràcia, és un orgull i un plaer ser aquí, però avui els protagonistes sou vosaltres", va dir Sicus. Com la seva presència feia preveure, van fer plegats una versió rumbera de 'L'Empordà'.

Quintana va donar pas a Peret. "Ja m'agradaria a mi fer el que ell ha fet, una llegenda viva de casa nostra!", va exclamar Quintana quan el va presentar. El Sant Jordi, dempeus, va saludar el rei de la rumba. "És emocionant veure tanta gent reunida per una bona causa", va dir Peret abans d'agafar la guitarra i tocar 'El mig amic'.

La rumba no va parar i les cadires feien nosa. Joan Garriga va conduir La Troba Kung-Fú a 'La cançó del lladre'. "Diuen que Catalunya serà sardanística, galàctica i rumbera o no serà", va cridar Garriga. Festa! A continuació els valencians Obrint Pas van fer una reivindicació de la sanitat pública i van recordar "els detinguts de Mallorca i els de la Primavera Valenciana". Tot seguit, Xavi Sarrià i companyia van atacar 'La flama'. El comiat va ser amb un "Visca la terra!".

La música en directe va donar pas a un vídeo en què el doctor Bonaventura Clotet i diferents artistes parlaven de la força de la música en la lluita contra la sida. Tot el concert es va desenvolupar amb ritme i agilitat. El pop independent va arribar amb Antònia Font, que van tocar 'Alegria', i Mishima, que van interpretar 'Un tros de fang'.

La nit va continuar amb Manu Guix, Beth i Joan Masdeu fent 'Cançó de matinada' i 'Bon dia', i els Teràpia de Shock amb la televisiva 'Sense tu'. Els Amics de les Arts van regirar 'Jean-Luc' amb cites encara més cinèfiles i els Gossos van cantar 'Corren' després de demanar que les farmacèutiques no vulguin fer negoci quan s'aconsegueixi la vacuna contra la sida. Gerard Quintana va tornar a sortir a l'escenari per fer 'Camins', pas previ al gran final amb un 'Boig per tu' comunitari, però sense Lluís Llach ni Pep Guardiola ni Sílvia Pérez Cruz.

stats