Cultura 10/01/2012

La Fundació Guggenheim proposa construir un nou museu a Hèlsinki

Seria un museu dedicat a l'arquitectura i el disseny. No tindria col·lecció permanent i serviria com a laboratori tecnològic

Efe
1 min
Símbol del creixement El museu Guggenheim, a la ria de Bilbao, simbolitza el creixement econòmic basc. El cessament definitiu de la violència d'ETA, que es va anunciar dijous, pot fer que Euskadi recuperi part de la riquesa que, segons els experts, La regió ha perdut arran de l'activitat etarra.

HelsinkiLa Fundació Solomon R. Guggenheim proposa avui a Hèlsinki la construcció d'un nou museu a la capital finesa. La nova seu de la marca nord-americana estaria centrada sobretot en l'arquitectura i el disseny. La fundació ha fet l'anunci durant la celebració d'un seminari on s'han presentat les conclusions de l'estudi de viabilitat encarregat fa un any per la capital finlandesa.

Els encarregats de presentar l'estudi, el cost del qual és d' 1,9 milions d'euros, van ser el director general del Guggenheim de Bilbao, Juan Ignacio Vidarte, i el subdirector de la Fundació Guggenheim, Ari Wiseman. La institució novaiorquesa recomana la construcció d'un museu de prop de 12.000 metres quadrats al port sud d'Hèlsinki, en ple centre urbà. La superfície expositiva seria de 3.920 metres quadrats. El cost estimat del nou edifici és d'uns 140 milions d'euros, i es calcula que podria atreure entre 400.000 i 650.000 visitants l'any, dels quals prop d'un 40% serien turistes.

Segons l'estudi, el nou museu no tindria col·lecció permanent i estaria enfocat cap a l'arquitectura i el disseny per complementar l'oferta dels altres museus Guggenheim. A més, serviria com un laboratori per experimentar nous enfocaments i tecnologies que podrien beneficiar la xarxa de museus Guggenheim, gràcies a l'alt nivell cultural i tecnològic del país nòrdic.

El projecte encara ha de rebre l'aprovació de l'Ajuntament d'Hèlsinki i del comitè executiu del Guggenheim de Bilbao, ja que el museu basc té el dret de vetar l'edificació de nous museus de la marca a Europa.

stats